Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[olej] zamiana w 5W30

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam zalane do astry h 1.7cdti olej GM 5w30 chce go zmienic na cos innego... jezdzlem juz w niej na motulu oraz shellu 5w30 wszystko i zastanawiam sie nad powrotem do shella konkretnie do Shell Helix Ultra 5w30 5 litrów z normą 504.00 507.00

w yarisce I1.0 benz 5w30 millersa .... tez mysle nad zmiana bo nie moge znalezc takiego samego jak jest zalany... co polecicie? niewiem.gif

Napisano

W Astrze to się zgodzę, bo zmiana raczej na plus jeśli chodzi o Shella.

W Yarisie masz Millersa, więc szkoda go zmieniać na coś z niższej półki. W internecie bez problemu kupisz oryginalnego Millersa np. na zmienolej.pl czy oil-land.pl

Napisano

> W Astrze to się zgodzę, bo zmiana raczej na plus jeśli chodzi o Shella.

> W Yarisie masz Millersa, więc szkoda go zmieniać na coś z niższej półki. W internecie bez problemu

> kupisz oryginalnego Millersa np. na zmienolej.pl czy oil-land.pl

ja tam nie wiem czy Millers to nie jest taka sama moda jak Motul... W cywilnej jeździe różnica jest pomijalna.

Millers'a można zmienić np na Eneos'a tylko gdzie jest granica absurdu w doborze oleju do typowego mieszczucha?

Napisano
  • Autor

> W Astrze to się zgodzę, bo zmiana raczej na plus jeśli chodzi o Shella.

ok.gif

> W Yarisie masz Millersa, więc szkoda go zmieniać na coś z niższej półki. W internecie bez problemu

> kupisz oryginalnego Millersa np. na zmienolej.pl czy oil-land.pl

Tak kolo siebie mam duzego dystrybutora co ma konkurencyjne ceny na allegro. Tu co do jariski pytanie jest czy warto lac cos tak dobrego do auta 14 letniego ... po tym millersie mam wrazenie ze silnik zaczal mocniej sie pocic w okolicach lancucha rozrzadu(znany problem w yarisce I) a byl temat robiony przez mechanika niedawno sciana.gif

a co jakby tego samego shella zalac do yariski? grinser006.gif albo jakiegos elfa SYNTETYCZNY ELF ELF EVOLUTION 900 DID 5W30"?

Napisano

Może i tak jest, ja nie miałem Millersa. Wolę kupić np. Gulfa, bo jest dobry i tani, a zmienić go częściej. Przy następnej wymianie mam jednak ochotę kupić Penrite, o którym Ci pisałem wink.gifok.gif

Napisano

> Może i tak jest, ja nie miałem Millersa. Wolę kupić np. Gulfa, bo jest dobry i tani, a zmienić go

> częściej. Przy następnej wymianie mam jednak ochotę kupić Penrite, o którym Ci pisałem

ja mam dokładnie takie samo podejście do tego tematu ok.gif

Penrite'a też mam cały czas z tyłu głowy wink.gif

Napisano
  • Autor

> Nic się nie stanie jak do Yarisa wlejesz Shella.

ok wlasnie wrocilem i kupilem 10l shella grinser006.gif