Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzynie na elipsy.

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pytanie. Czy to wogole oplaca sie cos takiego robic? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=90832110 mozna niby kupic na allegro ale ja bym wolal zrobic sam. Czy to daje jakies efekty? O jakich wymiara to zrobic? Czy wsrodku moge wygluszyc "gąbką na skórze"? Nie chce wydawac duzo na audio w samochodzie a drewno moge miec za free, a ta gąbeczke bardzo tanio. Proszę o poradę. smile.gif

Napisano

> Witam. Mam pytanie. Czy to wogole oplaca sie cos takiego robic?

> http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=90832110 mozna niby

> kupic na allegro ale ja bym wolal zrobic sam. Czy to daje jakies

> efekty? O jakich wymiara to zrobic? Czy wsrodku moge wygluszyc

> "gąbką na skórze"? Nie chce wydawac duzo na audio w samochodzie

> a drewno moge miec za free, a ta gąbeczke bardzo tanio. Proszę o

> poradę.

ale wynalazek biglaugh.gif takiego portu bass reflex dawno nie widziałem shocked.gif IMO daj spokoj, głosniki w dobrze usztywnionej półkce te głosniki tez zagraja ok.gif

Napisano

Owszem brzmienie glosnikow sie nieco zmieni (tylko czy na plus to nie wiem zlosnik.gif). Ogolnie pomysl jest sredni. Pojemnosc bagaznika maleje, obciazenie polki rosnie (wygnie sie zapewne) a ten bassreflex to pomysl w ogole chory (nie jest liczony - wstawiaja rurke pierwsza z brzegu, a policzyc sie nie da bo nie wiem skad wezmiesz parametry t-s glosnikow, poza tym skrzynie wtedy moglyby wyjsc np. parokrotnie wieksze zlosnik.gif).

zrob lepiej cos takiego

Napisano

> kupic na allegro

> prosze o poradę.

potwierdzam zdanie kolegow-lipa(moim skromnym zdaniem oczywiscie)

obliczac obudowe i port b-r nie majac danych glosnika?? screwy.gifscrewy.gif

zwykli naciągacze

lepiej kase wydac na polke z porzadnego materialu(a jesli chcesz zaoszczedzic zrob sobie sam polke)

Napisano

> zrob lepiej cos takiego

hmm a potrafilbys skonstruowac sam piecyk tylko cos pod glosnik 150W?? cool.gifcool.gif

Napisano

>> zrob lepiej cos takiego

>hmm a potrafilbys skonstruowac sam piecyk tylko cos pod

> glosnik 150W??

nie rozumiem pytania (przytyku?), niech sie kolega lepiej wyslowi o co mu chodzi.

Moja porada tyczyla sie tego ze jesli chcemy tanim kosztem poprawic basik to podane przeze mnie rozwiazanie sie sprawdzi napewno lepiej niz smieszne obudowy do glosnikow w polce. Nie teoretyzuje - mam takie urzadzonko.

Napisano

> ale wynalazek takiego portu bass reflex dawno nie widziałem

Bo to jest tulejka ktora sie wstawia jako wywietrznik np na dole drzwi lazienkowych zlosnik.gif

Napisano

> Bo to jest tulejka ktora sie wstawia jako wywietrznik np na dole

> drzwi lazienkowych

Dobre biglaugh.gif tańszy od basreflexu i wielu kolorach no i mamy dwa "basreflexy" po rozłożeniu ale o różnej średnicy i ze specjalną zwężką w środku zlosnik.gif

Wracając do tematu budowa jakichkolwiek skrzyń do elips mija sięz celem bo są to głośniki do wolnej zabudowy tzw freeair (o dużym Qts) i zamkniete w małej objetości zagrają pudełkowaty płytki bas a już zupełnie nie nadająsię do obudowy basreflex.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Słuchajcie wszystko śmiesznie i wogóle, ale dziś byłem w MediaMarkt podroczyć się z "profesjonalistami" z obsługi (czasem tak mam:D ) i tak sobie chodze koło gablot i nie mogłem oczom uwierzyć! BYŁY SKRZYNIE NA ELIPSY!!!! Z mdf'u, wytłumione w środku jakąś watoliną, closed...nawet się nie odważyłem zapytać jak to gra:D:D:D:D

Napisano

> kupic na allegro ale ja bym wolal zrobic sam. Czy to daje jakies

> efekty? O jakich wymiara to zrobic? Czy wsrodku moge wygluszyc

> "gąbką na skórze"? Nie chce wydawac duzo na audio w samochodzie

> a drewno moge miec za free, a ta gąbeczke bardzo tanio. Proszę o

> poradę.

Moim zdaniem to ostro gównem wieje z bagażnika w którym taki patent jest zamontowany. Może zamiast tego po wiadrze, albo po obiance od truskawek zamontować - mogło by też być ciekawie. hehe.gif

Napisano

> Moim zdaniem to ostro gównem wieje z bagażnika w którym taki patent

> jest zamontowany. Może zamiast tego po wiadrze, albo po obiance

> od truskawek zamontować - mogło by też być ciekawie.

Wiecie...tak sie smiejemy wszyscy z tego, ale właśnie uświadomiłem sobie co wprułem ostatnio z mojej bmki. Przecież tam też głośniki w półce grają w swojego rodzaju skrzynkach! Są plastikowe i o dziwnym kształcie, ale cholera to też można pod tą całą sprawe podciągnąć...aż mnie zmroziło:D

Napisano
  • Autor

> Moim zdaniem to ostro gównem wieje z bagażnika w którym taki patent

> jest zamontowany. Może zamiast tego po wiadrze, albo po obiance

> od truskawek zamontować - mogło by też być ciekawie.

Hmm ... o kobiałkach nie myslalem ale chyba elipsa w to nie wejdzie:/

Mam jeszcze jedno pytanie. Wspomnialem o tej gąbce. Czy to moze miec jakies wlasciwosci wygluszajace? Mam fiata uno wiec nie bałdzo oplaca mi sie w niego inwestowac ale przykrylbym w sumie np. nieokryta niczym metalowa klape bagaznika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.