Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] Sprawdzanie i kasowanie błędu silnika 1.6

Featured Replies

Napisano

Witam.

Posiadam interfejs VAG na usb i do tej pory doskonale posłużył mi do zdiagnozowania i skasowania błędu poduszki powietrznej . Teraz chciałbym zobaczyć jaki mam błąd silnika bo wczoraj mi się zapalił i podłączając VAG nie mogę się skomunikować z silnikiem. Używałem zarówno 3 przewodów (masa plus i linia K) jak również podpiąłem normalnie wtyczkę VAG do gniazda co powinno być jednoznaczne z połączeniem niezbędnych pinów i zawsze Chevrolet explorer podaje aby sprawdzić linię K. Nie mam już pomysłu - możliwe iż program nie rozpoznaje mojego silnika ? Posiadam wersje czeską 1.1 i rosyjskie 1.5, 1.6 i chyba 1.7 , zawsze to samo - COM poprawnie ustawiony - poduszkę bez problemu czyta a silnika nie. Macie jakieś pomysły ?

Napisano

> Witam.

> Posiadam interfejs VAG na usb i do tej pory doskonale posłużył mi do zdiagnozowania i skasowania

> błędu poduszki powietrznej . Teraz chciałbym zobaczyć jaki mam błąd silnika bo wczoraj mi się

> zapalił i podłączając VAG nie mogę się skomunikować z silnikiem. Używałem zarówno 3 przewodów

> (masa plus i linia K) jak również podpiąłem normalnie wtyczkę VAG do gniazda co powinno być

> jednoznaczne z połączeniem niezbędnych pinów i zawsze Chevrolet explorer podaje aby sprawdzić

> linię K. Nie mam już pomysłu - możliwe iż program nie rozpoznaje mojego silnika ? Posiadam

> wersje czeską 1.1 i rosyjskie 1.5, 1.6 i chyba 1.7 , zawsze to samo - COM poprawnie ustawiony

> - poduszkę bez problemu czyta a silnika nie. Macie jakieś pomysły ?

Do których pinów się podłączałeś linię K?

Napisano
  • Autor

> Do których pinów się podłączałeś linię K?

7 we wtyczce i 7 w gnieździe w aucie

Napisano

> 7 we wtyczce i 7 w gnieździe w aucie

Czyli prawidłowo. Oba moje Chevrolety gadają przez kabel od VAGA z tym ruskim softem bez zająknięcia. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ok. A w jaki sposób łączyłeś się z poduszkami w aucie?

Tak jak znalazłem w jakiejś instrukcji na forum - 7 z wtyczki do 13 w gnieździe w aucie i czeskim programem w srs ładnie odczytał kody błedów. Teraz 7 z wtyczki łącze z 7 w gnieździe i program coś przebąkuje o linii K .Oczywiście masa i +12 w odpowiednie gniazda wpięte. Wpinam też całkiem wtyk w gniazdo to wg mnie powinno spiąć odpowiednie piny 7-7 masa-masa +12 do +12 ale komunikat taki sam.

Błąd aktualnie skasowany na przeglądzie gazowym ale ciekawa sprawa iż nie mogę czytać silnika a poduszkę tym interfejsem bez problemu.

Napisano

A po problemach z połączeniem z silnikiem, próbowałeś się połączyć z poduszkami, czy z innym dostępnym systemem?

Napisano
  • Autor

> A po problemach z połączeniem z silnikiem, próbowałeś się połączyć z poduszkami, czy z innym

> dostępnym systemem?

Robilem odwrotnie jakiś czas temu - czyli poduszka ok a potem chciałem zobaczyć co gra w silniku i mi się nie udało .Teraz zabrałem się za silnik i nie zadziałał ale o poduszce nie pomyślałem. Skoro jednak skasowali mi błąd przy przeglądzie lpg to myślę ze problem jest po mojej stronie sprzęt-oprogramowani bo chyba musieli się podpinać pod obd ? Rozumiem ze błędu nie skasowali interfejsem od lpg - tzn tak myślę.

Napisano

Ja celowałbym w źle działający interfejs. W tej sytuacji raczej nie połączy się również z poduszką.