Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Projekt kostki brukowej, otoczenia domu, itp- gdzie?

Featured Replies

Napisano

Jak zrobić sobie na komputerze widok działki z góry, tak żeby łatwo dało się wrysować dom, spróbować naszkicować miejsca parkingowe, wiatę, itp. żeby się przygotować do zagospodarowania działki?

Dwie lewe ręce mam do kompa, ale muszę to zrobić żeby moja małżonka zgodziła się zaakceptować wiatę

Napisano

Witam!

Sprawdź czy nie masz w okolicy przedstawicielstwa jakiejś większej firmy produkującej kostkę lub bruk.

W naszej okolicy Semmelrock wykonuje gratis bardzo ładne projekty w cenie, jeżeli kupujesz u nich powyżej "iluśtam" metrów towaru.

Koledze naprawdę świetnie zaprojektowali teren  :ok:

Jak chcesz samemu, to są jakieś darmowe programy do projektowania np ogrodu.

Są też online np: https://www.zaprojektuj-ogrod.pl/

Napisano
  • Autor

Witam!

Sprawdź czy nie masz w okolicy przedstawicielstwa jakiejś większej firmy produkującej kostkę lub bruk.

W naszej okolicy Semmelrock wykonuje gratis bardzo ładne projekty w cenie, jeżeli kupujesz u nich powyżej "iluśtam" metrów towaru.

Koledze naprawdę świetnie zaprojektowali teren  :ok:

Jak chcesz samemu, to są jakieś darmowe programy do projektowania np ogrodu.

Są też online np: https://www.zaprojektuj-ogrod.pl/

Firma mi zrobi, ale jak u nich zamówię.

A ja chcę tylko wizualizację, bo od roboty mam wiejskich cześków i chłopaka do kierowania nimi, który na codzień prowadzi firmę pielęgnującą ogrody - ale nie mogę go prosić o zbyt wiele, to taka sąsiedzka pomoc.

Więc w ostateczności naszkicuję to w Paint`cie, ale podejrzewam że wywoła to tylko salwy śmiechu.

Zależy mi na precyzyjnych odległościach, muszę wiedzieć ile samochodów mi się zmieści dokładnie w jednym rogu działki, jak duży przejazd muszę zostawić, itd.

Chciałbym wprowadzić dokładne wymiary działki, domu i stworzyć sobie miejsca parkingowe itp.

Napisano

A nie możesz sobie naszkicować na kartce w kratkę? Ja tak zrobiłem, w jakiejś tam skali i wyszło git. Tak samo szkicowałem łazienkę, meble do salonu... Mimo,ze na co co dzień rysuję w Solid Worksie, to jakoś szybciej takie szkice robię odręcznie, ołówkiem.

Edytowane przez Pito

Napisano

Jak zrobić sobie na komputerze widok działki z góry, tak żeby łatwo dało się wrysować dom, spróbować naszkicować miejsca parkingowe, wiatę, itp. żeby się przygotować do zagospodarowania działki?

Dwie lewe ręce mam do kompa, ale muszę to zrobić żeby moja małżonka zgodziła się zaakceptować wiatę

Witam.

Najprościej AutoCad Trial + przechwytywanie lokalizacji z google.maps. Skala zostaje zachowana, przechwycony obszar jest skalowany do jednostek rysunku.

Nie jest to najprostsze, ale potrzebujesz do tego co chcesz zrobić trzy polecenia, więc max 5 min nauki :)