Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przełożenie główne 5.06 z FN2 w Accordzie CL9

Featured Replies

Napisano

Jeździ ktoś na takim ? Druga opcja to 4.764 z EP3, rozsądniejsze obroty przy 6tym biegu by były przy większych prędkościach. Seria to 4.38.

Napisano

Jeździ ktoś na takim ? Druga opcja to 4.764 z EP3, rozsądniejsze obroty przy 6tym biegu by były przy większych prędkościach. Seria to 4.38.

Przeciez im wyzsza cyfra FD tym krotsza skrzynia, wiec wrzucenie FD z TypeRa do Accorda podbije obroty. Szukalbym info o skrzyni z Accorda 8 gen 2.4, bo tam jest inaczej zestopniowana skrzynia.

Edit. Jako ciekawostka, JAS Motorsport do FN2 budowanych do sportu oferuje FD 5.461 i 6.333

Edytowane przez Filipfm

Napisano
  • Autor

Przeciez im wyzsza cyfra FD tym krotsza skrzynia, wiec wrzucenie FD z TypeRa do Accorda podbije obroty. Szukalbym info o skrzyni z Accorda 8 gen 2.4, bo tam jest inaczej zestopniowana skrzynia.

Edit. Jako ciekawostka, JAS Motorsport do FN2 budowanych do sportu oferuje FD 5.461 i 6.333

Tak tak, rozsądniejsze obroty w stosunku do 5.06 które chcuałem włożyć. Finalnie znalazłem 4.764 z EP3 zamiast 4.388 seryjnego, szóstka została wystarczająco długa, od 1 do 5 rozpędza się znacznie lżej i przyjemniej.

Napisano

daj filmika :)

zrobiles cos z ecu? kolek i dolot wymieniony?

Napisano
  • Autor

Manual :) CAI Injen założony, skrzynia po przeglądzie (nowe łożyska, synchro 2ki, przekładka 1-2, sprzęgło i FD 4.764), do tego reflash. Myślę nad kolektorem dolotowym i wydechowym 4-2-1 (np DC Sports). Generalnie zupełnie inne auto, tak lekko jeździ ;) Po hamowni i CAI moc wzrosła z 190 na 200km, ale moment nawet o 35Nm w przebiegu więcej. Filmik nagram wieczorem.

Edytowane przez Macioman

Napisano

Zakładaj kolek o będzie git

Linia momentu jest dużo lepsza po mapie.

Na końcu może tego nie widać ale przy 6 krpm jest kozak i wstaje juz przy 4,5

Ja cholernie żałuję, że swojego sprzedałem

Edytowane przez arthefi

Napisano
  • Autor

Zakładaj kolek o będzie git

Linia momentu jest dużo lepsza po mapie.

Na końcu może tego nie widać ale przy 6 krpm jest kozak i wstaje juz przy 4,5

Ja cholernie żałuję, że swojego sprzedałem

Dolotowy czy wydechowy ? RBC ? Wiem że wstaje przy 4.5, jest duża różnica na plus. Co kupiłeś ?

Napisano

ladne CAI i wydechowy, na akp robia grupowe co jakis czas i za 1,5 k mozan juz ladny wyrwac

z 225km idzie ugrac a wtedy to juz konkretnie lata

kolejnego accorda, next gen  :)​ ale niestety nie 2,4  :sciana:  :out:

Edytowane przez arthefi

Napisano
  • Autor

ladne CAI i wydechowy, na akp robia grupowe co jakis czas i za 1,5 k mozan juz ladny wyrwac

z 225km idzie ugrac a wtedy to juz konkretnie lata

kolejnego accorda, next gen  :)​ ale niestety nie 2,4  :sciana:  :out:

Mam ofertę na 4-2-1 DC Sports`a za 1550 zł, brać ? Myślę nad dolotowym jeszcze czy jest sens, byłoby może fajnie ;)

Napisano
  • Autor

Tu filmik, proszę nie komentować dwójki :P Auto trochę dopakowane, musze zrobić na pusto.