Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolektor wydechowy

Featured Replies

Napisano

czy kolektor z 1.2 8v 75hp podejdzie do 1.1 Spi ???

Napisano

czy kolektor z 1.2 8v 75hp podejdzie do 1.1 Spi ???

Podejdzie, tylko część pod miską będzie niżej ok. 2cm względem tego z 1.1 (1.2 ma wyższy blok), przy glebie trzeba skracać dwururkę.

Napisano
  • Autor

Podejdzie, tylko część pod miską będzie niżej ok. 2cm względem tego z 1.1 (1.2 ma wyższy blok), przy glebie trzeba skracać dwururkę.

OK DZIEKI

• 5 tygodni później...
Napisano

by nie zakładać nowego tematu.....kolektor wydechowy od punta 1 16v nie podejdzie do stilo ?? trzeba coś rzeźbić ??? te od stilo sa zintegrowane z katalizatorem bodajże ale silnik będzie odpalony na osprzęcie MM także nie chce mieć 2 sond....słyszałem ze trzeba rozcinać otwory w kolektorze...prawda to ??

Napisano

Chodzi Ci o 86KM vs 80KM?

A tam nie były inne flansze?

Niektórzy to modzą, ale chyba lepiej zmienić flansze na docelową....

Napisano

80km....znaczy jak zmienić ?? obecnie silnik nie ma żadnego kolektora...

Napisano

80km....znaczy jak zmienić ?? obecnie silnik nie ma żadnego kolektora...

Jemu chodziło, że jakbyś miał kolektor rurowy to można odciąć i przyspawać właściwą flanszę.

Przy żeliwnym to tylko pozostaje druciarskie dopasowanie otworów do rozstawu szpilek w głowicy.

Napisano

czyli mogę kupić jakiś uszkodzony z katem i kat wydłubać np. lub zrobić kolektor od podstaw....okej wpierw drut później zrobi sie profii

Napisano

ja mam kolektor od 1.2/1.4 16v przy 1.1 16 i jedyny problem jest taki, że wali o stabilizator, ale idzie sie przyzwyczaić :D gdyby nie stab byłoby ok, specialnie nisko nie jest.

Napisano

@@JohnnyR masz go z katalizatorem ?

Napisano

@@JohnnyR masz go z katalizatorem ?

nieeee, mam tą ubogą wersje rurowego bez kata :D

Napisano

@@JohnnyR ahhaaa....oke dzięki za odpowiedzi

Napisano

Jemu chodziło, że jakbyś miał kolektor rurowy to można odciąć i przyspawać właściwą flanszę.

Przy żeliwnym to tylko pozostaje druciarskie dopasowanie otworów do rozstawu szpilek w głowicy.

no dokładnie :)

nie no, seryjnego radzę nie drutować.

Od razu zrobić rurowy... :ok:

Napisano

mam w piwnicy kolektor 4-2-1 supersprint już mocno zmęczony...także wystarczy zrobić odpowiednia flansze i pospawać pod resztę....

Napisano

ja mam kolektor od 1.2/1.4 16v przy 1.1 16 i jedyny problem jest taki, że wali o stabilizator, ale idzie sie przyzwyczaić :D gdyby nie stab byłoby ok, specialnie nisko nie jest.

@ jak już wspomniałeś "młody jestem mało widziałem "   :mlot:  kolega nic nie wspomniał ze ma "rurowca"... dopiero później napisał....ale nie ważne dzięki za odpowiedzi