Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wybrać

Featured Replies

Napisano

Tak, pospamuje sobie zlosnik.gif

Generalnie to sekwencja do mnie przemawia, ale ...... kosz zakupu legutko przeraża, zatem chwilowo skupię sie na II generacji.

Dostałem oferty z www.abart.com.pl , firma z Wrocławia, wyraźcie opinię co i jak

1.

Quote:

Instalacja gazowa do samochodu Kia Clarus II 1,8i 16v kosztuje 2000zł

ewentualnie 10 nieoprocentowanych rat po 200zł w promocji wiosennej do 15-tego kwietnia!!

W skład instalacji wchodzi:

- podstawowa instalacja do układu wtrysku wielopunktowego,

- komputer gazowy LCS firmy Landi Renzo regulujący mieszankę gazowo powietrzną. Jest to mikroprocesorowy, w pełni programowalny układ, wyposażony w bardzo małych rozmiarów przełącznik z diodowym wsaźnikiem ilości gazu w zbiorniku.

- automatyczne przełączanie z benzyny na gaz po osiągnięciu odpowiedniej temperatury,

- elektronika pozwalająca na pełne współdziałania komputera benzynowego i instalacji gazowej,

- zbiornik o pojemności 40-65l umieszczony w bagażniku, istnieje możliwość zamontowania zbiornika w kształcie koła zapasowego o pojemności 34-49l (dopłata 100zł).

Instalacja gazowa oferowana przez naszą firmę:

- może być montowana do wszystkich typów samochodów (osobowe, dostawcze, ciężarowe) z silnikami benzynowymi;

- posiada zabezpieczenia w razie kolizji i pożaru samochodu;

- nie wyklucza korzystania z napędu benzynowego, ponieważ montowana jest niezależnie (w trakcie jazdy lub postoju istnieje możliwość zmiany rodzaju zasilania);

- objęta jest 24-ro miesięczną gwarancją.

Na montaż instalacji należy się umówić (telefonicznie lub e-mail). Czas oczekiwania na termin montażu 3-7 dni.

Montaż instalacji gazowej do pojazdu na wtrysku wielopunktowym trwa około 6 godzin

2.

Quote:

Instalacja gazowa do samochodu Kia Clarus II 1,8i 16v kosztuje 1900zł

minus 10% rabatu do 15-tego kwietnia w promocji wiosennej z okazji 11-lecia firmy czyli 1710zł.

W skład instalacji wchodzi:

- podstawowa instalacja do silnika z wielopunktowym wtryskiem benzyny,

- komputer gazowy JUST JUNIOR firmy BRC - mikroprocesorowy, w pełni programowalny układ regulujący mieszankę gazowo powietrzną,który nie dopuści do uszkodzenia katalizatora,

- automatyczny przełącznik benzyna-gaz,

- elektronika pozwalająca na pełne współdziałanie komputera benzynowego z instalacją gazową,

- zbiornik o pojemności 40-65l umieszczony w bagażniku, istnieje możliwość zamontowania zbiornika w kształcie koła zapasowego o pojemności 34-49l (dopłata 100zł).

Opcja:

- komputer gazowy JUST firmy BRC regulujący mieszankę gazowo powietrzną - (dopłata 100zł). Jest to mikroprocesorowy, w pełni programowalny układ, wyposażony w bardzo małych rozmiarów przełącznik z diodowym wsaźnikiem ilości gazu w zbiorniku. W niektórych samochodach istnieje możliwość zamontowania przełacznika zamiast oryginalnej zaślepki w desce rozdzielczej (dopłata 50zł).

Instalacja gazowa oferowana przez naszą firmę:

- może być montowana do wszystkich typów samochodów (osobowe, dostawcze, ciężarowe) z silnikami benzynowymi;

- posiada zabezpieczenia w razie kolizji i pożaru samochodu;

- nie wyklucza korzystania z napędu benzynowego, ponieważ montowana jest niezależnie (w trakcie jazdy lub postoju istnieje możliwość zmiany rodzaju zasilania);

- objęta jest 24-ro miesięczną gwarancją.

Na montaż instalacji należy się umówić (telefonicznie lub e-mail). Czas oczekiwania na termin montażu 3-7 dni.

Montaż instalacji gazowej do pojazdu na wtrysku wielopunktowym trwa około 6 godzin.

no i ?

Napisano

Quote:

> niektórych samochodach istnieje możliwość zamontowania

> przełacznika zamiast oryginalnej zaślepki w desce rozdzielczej

> (dopłata 50zł).

icon_eek.gifhahaha.gif z tym to przegięcie. Wszystkie typy są podobne. Landirenzo lub just, a junior jest tak pomiędzy blitzem a justem.

Napisano
  • Autor

> Quote:

> z tym to przegięcie. Wszystkie typy są podobne. Landirenzo lub

> just, a junior jest tak pomiędzy blitzem a justem.

W BRC wyczytałem coś o normach, że Junior Just spełnia Euro 1 i 2 a Just Euro 4 . Ma to jakies znaczenie ? zlosnik.gif

Napisano

Co prawda trochę nie na temat, ale chciałbym polecić naprawdę profesjonalny warsztat we Wrocławiu.

Ja i nie tylko ja jestem wyjątkowo zadowolony.

www.agaz.pl

Możesz zadzwonić ew. podjechać i porozmawiać.

Na hasło autokącik dają zniżkę biglaugh.gif

Pzdr!

Napisano
  • Autor

> Co prawda trochę nie na temat, ale chciałbym polecić naprawdę

> profesjonalny warsztat we Wrocławiu.

> Ja i nie tylko ja jestem wyjątkowo zadowolony.

> www.agaz.pl

> Możesz zadzwonić ew. podjechać i porozmawiać.

> Na hasło autokącik dają zniżkę

> Pzdr!

Profesjonalny to ja znam, Jakart na Długiej, www.jakart.pl , montowałem tam w Felicii i 3,5 roku nic się nie działo. Chyba tam pojade, ale najpierw się dowiem o ofertę. Ale tam na gdzie podałes tez podjade ok.gif

Napisano

> W BRC wyczytałem coś o normach, że Junior Just spełnia Euro 1 i 2 a

> Just Euro 4 . Ma to jakies znaczenie ?

Euro 4 spełnia tylko sekwencja.

Napisano
  • Autor

> Spełnić to może i spełni ale w przypadku obd jest konieczny emulator,

> a w sekwencji nie.

Zatem co proponujesz ? cfaniaczek.gif BRC czy to Lando cośtam ?

Napisano

> Zatem co proponujesz ? BRC czy to Lando cośtam ?

Obydwie instalki robią to samo. Wybór należy do Ciebie.

Napisano

> Spełnić to może i spełni

w życiu...

Napisano

> Zatem co proponujesz ? BRC czy to Lando cośtam ?

Just wygrywa jednym punktem... biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.