Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z Euroscanem :( ktos zna lekarstwo?

Featured Replies

Napisano

Moj problem jest nastepujacy:

po podpieciu samochodu przez interfejs VISY/EUROSCAN do kompa wszystko jest ok ale kiedy chce zrobic autoadaptacje w miejscu na dole gdzie to powinno byc jest napis 'ENGINE UNLOCK" i prosi o podanie klucza,

Probowalem na kluczu matce tez to samo pisze w helpie pisze ze prawdopodobnie problem z kluczem tylko ze do tej pory nie mialem zadnych problemow... nie mam niestety karty ktora byla dolaczana do naszych furexow moze tam jest taki kod ktory nalezy wpisac niewiem... jakis uniwersalny lub cos.

Czy ktos moze podac cos takiego na priv? ew spotkal sie z takim problemem?

Napisano
  • Autor

kurcze no nie mowcie ze nikt nie pomoze biednemu autokacikowiczowi w potrzebie????? confused.gif

Napisano

Nie wydaje sie koniecznym żeby podczas "autoadaptacji" wpisywać kod immobilisera. Nie mam doświadczenia z euroscanem, bo sam mam dostęp do examinera, ale też coś mi świta że te różne "scan - tools" chyba nie potrafią przeprowadzić adaptacji, błędy kasować owszem, czytać różne parametry też ale nie autoadaptacja. Jeśli się mylę niech mnie ktoś uświadomi że się da. Jeśli sie jednak da to w Twoim przypadku może być inna centralka niż kod, źle ustawione parametry pracy programu/komputera/interfejsu, uszkodzony interfejs (mało możliwe), dodatkowe immobilisery lub dziwnie wpięte inne alarmy.

• 1 rok później...
Napisano
  • Autor

Czy naprawde nikt nie wie co jest grane.... buu.gif Prosze o pomoc....

Napisano

> Czy naprawde nikt nie wie co jest grane.... Prosze o pomoc....

mam to samo...

mam oryginalny kluczyk i wydaje mi się że tu nie chodzi o kod immo tylko jakiś inny.

Chętnie bym się dowiedział co i jak z tym jest..

btw. ktoś kiedyś sugerował że testy np. idlle actuator to właśnie autoadaptacja krokowca.

Napisano
  • Autor

Coś nie chce mi się wierzyć że nie mamy żadnych specjalistów od Euroskana frown.gif Panowie pomóżcie.

Napisano

> Coś nie chce mi się wierzyć że nie mamy żadnych specjalistów od

> Euroskana Panowie pomóżcie.

dzisiaj podłączyłem sobie fejsik dałem helpa do engine unlock i jak byk pisze że można sobie zablokować auto i dlatego dostęp jest możliwy tylko po podaniu kodu z karty kodowej. Więc bez karty kodowej się nie obejdzie.

Napisano

> dzisiaj podłączyłem sobie fejsik dałem helpa do engine unlock i jak

> byk pisze że można sobie zablokować auto i dlatego dostęp jest

> możliwy tylko po podaniu kodu z karty kodowej. Więc bez karty

> kodowej się nie obejdzie.

Tylko że jak byłem ostatnio u znajomego mechaniora o coś zapytać to powiedział że ma nowego Euroscana i za darmo by go wypróbował w moim Fiacie, połączył się od razu lecz nie było możliwości zrobienia autoadaptacji bo trzeba było znać kod, lecz następnego dnia podjechałem do innego znajomego co ma Examiner i o żaden kod nie pytał tylko wszystkie funkcje były dostępne, więc jest to chyba wina jakim programem (urządzeniem) łączymy się z centralką a nie kwestia zabezpieczenia kodem.

Napisano

> Tylko że jak byłem ostatnio u znajomego mechaniora o coś zapytać to

> powiedział że ma nowego Euroscana i za darmo by go wypróbował w

> moim Fiacie, połączył się od razu lecz nie było możliwości

> zrobienia autoadaptacji bo trzeba było znać kod, lecz następnego

> dnia podjechałem do innego znajomego co ma Examiner i o żaden

> kod nie pytał tylko wszystkie funkcje były dostępne, więc jest

> to chyba wina jakim programem (urządzeniem) łączymy się z

> centralką a nie kwestia zabezpieczenia kodem.

wyjaśnienie jest bardzo proste........examiner posiadają tylko serwisy fiata, a tam przeważnie wiedzą co robią....a euroscana może mieć każdy i spier....ć może też każdy. Przy 1.6 16V który mam jest możliweość pełnego adjustmet'u i wiele zeczy mozna spitolić więc w sofcie jest dodatkowe zabezpieczenie...

Napisano

Mam pytanie o tego Euroskana.Nie mogę znaleźć opisu co to za wynalazek i do czego służy.Domyslam sie że do ustawiania silnika?albo coś w tym rodzaju.jak możesz to podaj albo linka albo sam wyjaśnij "ciemniakowi" co ta za ustrojstwo.THKS za rzeczową odpowiedź.

Napisano

> Mam pytanie o tego Euroskana.Nie mogę znaleźć opisu co to za

> wynalazek i do czego służy.Domyslam sie że do ustawiania

> silnika?albo coś w tym rodzaju.jak możesz to podaj albo linka

> albo sam wyjaśnij "ciemniakowi" co ta za ustrojstwo.THKS za

> rzeczową odpowiedź.

EUROSCAN to interfejs który umożliwia podpięcie komputera samochodu do normalnego pcta.....umożliwia to min. obserwację parametrów silnika na zywo, kasowanie błędów autoadaptację itp.

tutaj masz przykładową instrukcję do euroscana.

Napisano
  • Autor

Mam rozumieć że to norma że pyta o ten klucz z karty kodowej?

Co mam zrobić jeżeli jej nie posiadam? skąd moge go wziąć?

Czy podejdzie mi kod z innej karty?

Napisano

> Mam rozumieć że to norma że pyta o ten klucz z karty kodowej?

> Co mam zrobić jeżeli jej nie posiadam? skąd moge go wziąć?

> Czy podejdzie mi kod z innej karty?

zamówić we fiacie.....ja zamawiam jutro.

Napisano
  • Autor

> zamówić we fiacie.....ja zamawiam jutro.

tzn??? coś trzeba podawać? . trzeba osobiście być ?, ile kosztuje taka imprezka ?

Napisano

> tzn??? coś trzeba podawać? . trzeba osobiście być ?, ile kosztuje

> taka imprezka ?

trzeba podać nr. VIN . W bielsku mi powiedzieli że coś koło 60zł taka przyjemność, a któryś z kącikowiczów pisał że skasowali go 20zł więc będę dzisiaj dochodził skąd ta różnica w cenie.

Napisano

no i dupa....tym razem we fiacie w bielsku powiedzieli mi że się nie da.....dziwne...raz mówią że się da a drugi raz że sie nie da.....

Prośba do usera który kiedyś pisał że taka kartę zamówił i dostał na podstawie nr. VIN o opisanie co i jak i ew. namiary gdzie to można zamówić.

Napisano

Ja sie kiedys w ASO pytalem to tez powiedzieli ze sie nie da bo to code1 a dopiero code2 bylo przypisane do numeru VIN

Napisano
  • Autor

No to mnie zmartwiłeś niezmiernie frown.gif czyli euroskana można zakopać w ogródku?! frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.