Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

akumulator, nowy - cóż mu dolega?

Featured Replies

Napisano

jak w temacie, rozszczelnił się był? biały osad/sól (nie tylko tu) to mix kwasu siarkowego z ołowiem/miedzią czy co tam włożyli. Reklamować? Ma miesiąc. 

post-140817-0-94344800-1445858136_thumb.jpg

Napisano

Reklamować?

Tak

Napisano

A nie zapomniałeś wyciągnąć zaślepki odpowietrznika? Chyba widać ją na fotce.

Napisano
  • Autor

Montował sprzedawca, wyjmując zużyty aku. 

Napisano

jak w temacie, rozszczelnił się był? biały osad/sól (nie tylko tu) to mix kwasu siarkowego z ołowiem/miedzią czy co tam włożyli. Reklamować? Ma miesiąc. 

a nie przegotowales go czasem? zobacz jakie masz napiecie ladowania.

ale i tak bym reklamowal.

Napisano

Gdzie Ty ją widzisz.Odpowietrznik to ta dziurka u góry zdjęcia.Zresztą nie spotkałem się z akumulatorem który miałby fabrycznie zaślepione odpowietrzniki z prostej przyczyny ,podczas nagromadzenia gazów mógłby nastąpić wybuch.

BTW Co to za akumulator?Jakie masz ładowanie?Bo moim zdaniem aku gotuje i wylewa się z niego .

Napisano

Gdzie Ty ją widzisz.Odpowietrznik to ta dziurka u góry zdjęcia.

Dokładnie. I u mnie był tam korek podobny, jak w tonerach do drukarek. Po wyjeciu odpowietrznik wygląda tak:

df875149e8c35b3c401fb7adf454d919.jpg

Fakt, że zdjęcie autora wątku jest słabe, ale mi wygląda, jakby zaślepka tam była obecna.

Napisano

Dokładnie. I u mnie był tam korek podobny, jak w tonerach do drukarek. Po wyjeciu odpowietrznik wygląda tak:

Żaden producent fabrycznie nie daje zaślepek odpowietrzników z powodów które powyżej opisałem.Jak kupowałeś wysyłkowo to zdarza się ,że sprzedawca zatyka dziurkę np spinką do tapicerki aby podczas transportu się nie wylało.Natomiast z tego co kolega pisze,montowano mu na miejscu więc szansa na to jest mała.Ja tam widzę głębie ,ale mam w pracy tylko 1 7 calowy monitor.

Napisano

Żaden producent fabrycznie nie daje zaślepek odpowietrzników z powodów które powyżej opisałem.Jak kupowałeś wysyłkowo to zdarza się ,że sprzedawca zatyka dziurkę np spinką do tapicerki aby podczas transportu się nie wylało.Natomiast z tego co kolega pisze,montowano mu na miejscu więc szansa na to jest mała.Ja tam widzę głębie ,ale mam w pracy tylko 1 7 calowy monitor.

Taki korek jak w tonerze ma "głębię". Jak naparstek. Za to widzę obwódkę, jak kołnierz tego korka. Jak dobrze pamiętam, to aku kupiony w markecie. Korki miał.
Napisano

Taki korek jak w tonerze ma "głębię". Jak naparstek. Za to widzę obwódkę, jak kołnierz tego korka. Jak dobrze pamiętam, to aku kupiony w markecie. Korki miał.

To teraz pytanie w jaki sposób wydostawał by się elektrolit skoro odpowietrzenie było by zakorkowane?

Napisano

To teraz pytanie w jaki sposób wydostawał by się elektrolit skoro odpowietrzenie było by zakorkowane?

Ciśnienie przy gazowaniu rozszczelniło jakieś łączenie? I zadziałało tak, jak odkręcenie wstrząśniętej coli?
Napisano

Ciśnienie przy gazowaniu rozszczelniło jakieś łączenie? I zadziałało tak, jak odkręcenie wstrząśniętej coli?

Myślę,że to za grubymi nićmi szyte i ,że tam nie ma korka.Ale niech się wypowie właściciel.

Napisano
  • Autor

Myślę,że to za grubymi nićmi szyte i ,że tam nie ma korka.Ale niech się wypowie właściciel.

Napięcie ładowania bylo sprawdzane i było ok. Korka nie dostrzegam.

Napisano

Napięcie ładowania bylo sprawdzane i było ok. Korka nie dostrzegam.

A nie miałeś w samochodzie igielitowej rurki z kolankiem do wlozenia w ten odpowietrznik, wyprowadzającej opary pod samochód?

Napisano
  • Autor

A nie miałeś w samochodzie igielitowej rurki z kolankiem do wlozenia w ten odpowietrznik, wyprowadzającej opary pod samochód?

Zaiste, nie dotykałem od chwili założenia. 

Napisano
  • Autor

Aku był wyjęty, zakorkowany i odwrócony do góry nogami, wycieku nie było. Napiecie ok. Osad z pewnością nie jest płynem chłodniczym. 

Korkow zdecydowanie nie było. Czekamy. 

Napisano

Aku był wyjęty, zakorkowany i odwrócony do góry nogami, wycieku nie było. Napiecie ok. Osad z pewnością nie jest płynem chłodniczym. 

Korkow zdecydowanie nie było. Czekamy. 

To ,że przy wyjęciu aku i odwróceniu go nie spowodowało wycieku może świadczyć o tym ,że budowa akumulatora ma konstrukcję tzw ,,labiryntową'' która ma właśnie zapobiegać wyciekowi tegoż.Z ciekawości jaki to producent akumulatora?

Napisano
  • Autor

To ,że przy wyjęciu aku i odwróceniu go nie spowodowało wycieku może świadczyć o tym ,że budowa akumulatora ma konstrukcję tzw ,,labiryntową'' która ma właśnie zapobiegać wyciekowi tegoż.Z ciekawości jaki to producent akumulatora?

Varta jakiś Black Power Silver :) czy jakoś tak