Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie amortyzatory do sprężyn obniżających?

Featured Replies

Napisano

Jeden przedni amortyzator powoli kończy swój żywot. Skoro już coś będzie grzebane w zawieszeniu, to wymienię całość, czyli wszystkie amorki, sprężyny, tuleje i sworznie wahaczy, łączniki staba i końcówki drążków. :) 

Sprężyny jakie mam na oku to Eibach Pro-Kit (-30/-25).

Czy do kompletu muszę mieć jakieś sportowe amortyzatory?

Może Bilstein B4 wystarczą? :) 

Auto to A3 1.8T. Ma iść w dół bo obecnie wygląda jak koza. smiley_bagonhead.gif ;] 

Napisano

seryjne amory starczaja do -30,-40 sprezyn, wiadomo ze moga mniej wytrzymac niz na serii ale nie spotkalem sie z takim zjawiskiem choc nigdy nie jezdzilem na takim zawieszeniu nie wiadomo ile lat :)

nie wiem jak teraz czy cos sie zmienilo ale od siebie polecil bym kayaba

Napisano

Hej. Mialem u siebie w octavi podobny zestaw. Sprezyny -30mm H&R oraz seryjne amorki KYB na przodzie oraz SACHS na tyle. Zadnych minusow nie stwierdzilem odnosnie pracy oraz nadmiernego zuzycia. Jedyny minus ze sprezyny byly mega twarde, porownywalne do skreconego gwintu FK.

Napisano

Bilstein B4, KYB Excel-G mogą być. Możesz też rozważyć Bilstein B6, KYB Ultra SR, ale będzie dużo drożej.

Napisano

Spokojnie, fabryczne wystarczą.

Mi akurat w focusie przy zakładaniu Eibach Pro Kit -35mm lał już jeden przedni więc poszły nowe sachsy standardowe. Zrobione już mam z 10 albo 20 kkm na tym zawieszeniu i nic. Lecz na gorszych drogach irytuje ta twardość, którą miałem akceptować, ale powoli robię się stary ;l

Najważniejsze pytania po jakich drogach jeździsz, bo możesz sobie później pluć w brodę co zrobiłeś ;)

Napisano
  • Autor

Spokojnie, fabryczne wystarczą.

Mi akurat w focusie przy zakładaniu Eibach Pro Kit -35mm lał już jeden przedni więc poszły nowe sachsy standardowe. Zrobione już mam z 10 albo 20 kkm na tym zawieszeniu i nic. Lecz na gorszych drogach irytuje ta twardość, którą miałem akceptować, ale powoli robię się stary ;l

Najważniejsze pytania po jakich drogach jeździsz, bo możesz sobie później pluć w brodę co zrobiłeś ;)

W większości po prostych. :] 

Teraz auto stoi chyba jeszcze wyżej niż seria :ooniee: i muszę zrobić z tym porządek. :ok: 

Komplet amorki + sprężyny wymienię na nowe. :ok: