Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[kzak] narzędzia pneumatyczne

Featured Replies

Napisano

Jako, że zakupiłem kompresor 180l z sprężarką z Ikarusa to teraz trzeba zakupić jakieś podstawowe narzędzia do pracy domowych przy samochodzie i nie tylko. Na rynku jak zawsze jest mnóstwo tego typu urządzeń. Opinii jest mnóstwo, jedno jest bardziej polecane drugie mniej. Wiadomo opinia opinią, ale nie koniecznie musi rzetelna, bo wiadomo jak to teraz w internecie jest. Dlatego pytam Was której firmy narzędzia polecacie do zastosowań domowych

Napisano

Jakiego typu to mają być narzędzia?

Napisano

pamiętaj  tylko że na cienkim przewodzie powietrznym żadne narzędzie nie będzie miało siły

Napisano
  • Autor

Jakiego typu to mają być narzędzia?

wiadomo coś do przedmuchu, coś żeby koła napompować dobrze jakby miało manometr, jakiś klucz co by śruby odkręcać coś co nie będzie leżeć i się kurzyć tylko coś z czego będę korzystał

@ rozwiń swoją myśl dotyczącą węża

Napisano

do manometru i do pistoletu do przedmuchiwania wystarczy przewód taki cienki spiralny, ale już na przykład do klucza do odkręcania kół potrzebne jest mocne uderzenie strumienia powietrza (nie tyle chodzi o ciśnienie co o objętość), z cienkiego przewodu po prostu klucz nie będzie miał siły, w poprzednie mojej pracy gdy chciałem odkręcić koła  lub coś wypiaskować to wtedy odpinałem przewód spiralny od kompresora a podpinałem drugi o znacznej większej średnicy wewnętrznej i wtedy pomimo że kompresor miał  150-200 litrów wtedy dopiero miałem wystarczające ciśnienie,

Napisano

tak jak kolega pisał, przewód o minimalnej średnicy wew. 10mm. 

możesz kupić sobie zbrojony, pneumatyczny przewód PCV, kosztuje chyba ze 2zł za metr i do tego szybkozłączki i cybanty. jednyna wada, to nie są tak elastyczne, jak dedytkowane, gumowe przewody, ale kosztują ułamek ceny. 

już kiedyś pisałem, że klucze udarowe rotake wydają się być sensowne. za 200zł kupisz coś, co na papierze ma mieć niby z 700-800Nm, niech nawet ma połowę, to w zupełności Ci wystarczy. za 300zł to już chyba jakiegoś kompozyta kupisz.

a pierdółki do przedmuchu czy pompowania kół to bierz najtańsze i tyle.