Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pomoże mi ktoś usunąć checka w Omedze B 2.0 16V

Featured Replies

Napisano

Koledzy, jest taki problem, po demontażu i ponownym montażu głowicy, autko zaczęło sypać błędami:

P0100 - przepływka

P0110 - czujnik temp. zasysanego powietrza

P0443 - zawór odpowietrzenia zbiornika paliwa/zawór powietrza wtórnego

Przepływka i czujnik temp. w dolocie MUSZĄ być sprawne, bo przez demontażem nic się nie działo. Jedynie na końcu jak już wszystko było składane to przez nieuwagę z czujnika "zawór powietrza wtórnego" wyrwało się gniazdo. Czujnik został wymieniony ( na zamiennik Pierburga), ale błędy dalej są. Aku odłączone na noc nic nie daje.

Nie wiem co robić, auto odpala na strzał, niby jeździ normalnie, ale wydaje mi się, że jest jakiś słabszy.

Mam podejrzenie, że coś może być nie tak z wiązką, bowiem te czujniki wychodzą z wiązki, która leci wzdłuż rozrządu, wiązka ta w czasie naprawy była "odciągnięta" w stronę chłodnicy.

Jak ktoś coś wie to bardzo proszę o pomoc

P.S. błędy wymrugane (4-ro cyfrowe) bo komp. nie mógł się połączyć z autem

Wczoraj po podpięciu do kompa udało się skasować przepływkę i czujnik temep., ale cały czas wywala 0443. Nie wiem do końca co on oznacza bo w różnych tabelka jest różnie ten błąd nazwany, dlatego wpisałem obie u góry. Nawet jak wziąłem ten czujnik od szwarga (taka sama omega) to niby działa, bo komp. widzi, że się otwiera ale zaraz wywala błąd.

Podobno do niego dochodzi +12V o to jest coś jak zwykły elektrozawór, w sensie zamyka, otwiera jakby przepływ podciśnienia.

Nie wiem czy może gdzieś coś źle mam podciśnienia podłączone, ale czy to by miało jakiś związek?

Napisano

Koledzy, jest taki problem, po demontażu i ponownym montażu głowicy, autko zaczęło sypać błędami:

P0100 - przepływka

P0110 - czujnik temp. zasysanego powietrza

P0443 - zawór odpowietrzenia zbiornika paliwa/zawór powietrza wtórnego

Obstawiam niepewne połączenie elektryczne. Jeszcze raz sprawdź ciągłość przewodów w wiązce, szczególnie tych, które łączą urządzenia mające związek z listą błędów. Poza tym połączenia gniazdo-wtyk i połączenia z masą. Może coś się poluzowało lub nie zostało solidnie dociśnięte.

Napisano
  • Autor

Ale co przy podcisnieniach?

Na forum omegi pisali coś ze może jakaś czerwona wtyczka od czujnika EVAP może być nie wpięta

Napisano
  • Autor

Auto zrobione, wtyczka była nie podłączona