Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozładowany kluczyk?

Featured Replies

Napisano

W mojej cromie chyba się rozładował kluczyk, oby, tzn prąd wszędzie jest itp, ale w chwili kiedy wkładam kluczyk do stacyjki, stacyjka jest zablokowana, zero reakcji na kluczyk. Ktoś miał podobnie?

Napisano

może to banalne, ale wymieniałes baterie? Rozumie, że z kluczyka się centralny zamek też nie otwiera?

Napisano
  • Autor

może to banalne, ale wymieniałes baterie? Rozumie, że z kluczyka się centralny zamek też nie otwiera?

auto stoi u mojej " :zona:" wiec nie wiem czy centralny działa, tylko mi dzwoniła że stacyjka zablokowana i tyle, myślałem że to moduł przy kolumnie ale to wtedy by tylko czasami blokowało. Aku ma 5m-cy.

Napisano

jeżeli kluczyk nie chce się przekręcić i po ponownych próbach nie ma rezultatu to należy "wypiąć" metalowy grot i wsadzić w szczelinę która jest w stacyjce ZR1436d.jpg

ładnie wszystko jest opisane w instrukcji str.129

Napisano
  • Autor

jeżeli kluczyk nie chce się przekręcić i po ponownych próbach nie ma rezultatu to należy "wypiąć" metalowy grot i wsadzić w szczelinę która jest w stacyjce ZR1436d.jpg

ładnie wszystko jest opisane w instrukcji str.129

dzięki, właśnie wczoraj tak próbowałem i nic, zero reakcji na kluczyk. W tygodniu odstawie auto do elektryka.

Napisano

@@PiotrekPanda z zapasem próbowałeś? BAterie podmieniałeś?

Napisano
  • Autor

@@PiotrekPanda z zapasem próbowałeś? BAterie podmieniałeś?

zapasem próbowałem, aku nowy ale i tak podmieniłem, i nic. Młoda pojeździ komunikacją miejską to może bardziej mnie doceni ;l

Napisano

Zamykales auto z pilota i otwierales pomownie? Dziala zamykanie z pilota?

Napisano
  • Autor

Zamykanie z pilota działało, sytuacja diametralnie się zmieniła, tzn dzisiaj stacyjka połknęła kluczyk i trzyma, tzn nie idzie wyciągnąć kluczyka nawet na siłe, obstawiam albo stacyjkę albo moduł pod kierownicą na kolumnie.

Napisano

połknęła kluczyk i trzyma

w tej sytuacji powinien zadziałać sposób

jaro190
Napisano
  • Autor

dzisiaj mój "mistrz lutownicy" wymienił stacyjkę, i jednak moja stara była dobra do objawy są identyczne :phi:

czas teraz na wymianę sterownika/modułu który jest na przekładni pod kierownicą :ok: