Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

bardzo zardzewiala miska olejowa

Featured Replies

Napisano

Juz jakis czas temu, podczas pozimowych dzialan przy aucie, zobaczylem ze miska olejowa w mojej padace jest strasznie zardzewiala, miejscami farba na niej odchodzi platami i jest duzo babli. Normalnie az sie nie chce na to patrzec, tak ochydnie to wyglada oslabiony.gif

No i tak sie jakos nie moglem zebrac, ale bede musial sie po swietach za to wziac i zrobic zeby jakos wygladalo. Wiem ze powinno sie spuscic olej, zdjac miske i porzadnie ja oczyscic z tej rdzy (a najlepiej opiaskowac) i ladnie polakierowac, ale nie chce mi sie robic az tak powaznej operacji.

Tak sobie pomyslalem ze zrobie tylko tak, ze wszystko zrobie z kanalu, od dolu. Oczyszcze na ile sie da (szczotka druciana i papier scierny pojda w ruch) i pomaluje pedzelkiem. Myslalem o jakiejs dobrej farbie na rdze, typu Hameride (czy jak sie to pisze), tylko nie wiem na ile sie to sprawdza, jeszcze nigdy takich farb nie stosowalem. No ale zawsze musi byc ten pierwszy raz zlosnik.gif

Jakis czas to na pewno wytrzyma, a nastepnym razem to juz trzeba bedzie sciagac miske i zrobic jak nalezy.

Co myslicie o tym wszystkim?

Napisano

ciekawa robota się zapowiada smile.gif

czy to nie powinna być jakaś farba na temperaturę ? vibra.gif

Osobiście mam tak że często jeżdzę dorgą tyci zarośniętą grinser006.gif

i jak w ASO zobaczyli to się zdziwili że taka wypolerowana smile.gif jak nowa bananaevil.gif

Napisano

Ja malowałem właśnie na kanale. Przytarłem bo nie sposób u mnie tego nie zrobić o twardy lodo-śnieg w koleinach. Oczyściłem miejsce, pomalowałem jakąś czerwonowyglądająca farbą którą mi dali w serwisie, prysnąłem jakimś badziewiem niby-antykorozyjnym i jak do tej pory nic.

Napisano

jakaś farba w stylu hameraid (bezpośrednio na metal) po uprzednim oczyszczeniu podłoża.

Już rok czasu się trzyma bezproblemowo...

Napisano

przygotuj jeszcze jakiś nożyk i coś w stylu ostrego śrubokreta bo szczką i papierem nie wszedzie się dostaniesz

Napisano
  • Autor

> przygotuj jeszcze jakiś nożyk i coś w stylu ostrego śrubokreta bo

> szczką i papierem nie wszedzie się dostaniesz

nie no, to to obowiazkowo smile.gif

no i jeszcze jakas czapka na glowe by sie przydala, bo w czasie tego skrobania bedzie sie strasznie sypac...

Napisano
  • Autor

Swieta minely, no i chcac nie chcac musialem sie wziac za ta robotke z malowaniem miski olejowej. Nie bylo latwo bo i dostep do niektorych zakamarkow byl straszliwy, ale w koncu, po wielu bolach skonczylem smile.gif

A zeby Wam pokazac jak to wygladalo, to zabralem ze soba aparat, hehe!

Na poczatku zobaczcie jak strasznie wygladala ta miska przed skrobaniem i malowaniem:

276760565-przed.jpg

post-54319-14352469841308_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Cudowny srodek, czyli farba bezposrednio na rdze zlosnik.gif Mam nadzieje, ze wytrzyma dlugo.

276760597-farba.jpg

post-54319-14352469842065_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

No a tak to wyglada juz po malowaniu. Jak pstrykalem ta fotka jeszcze bylo swieze i sie swieci jak psu jajca, hehe zlosnik.gif

276760621-po.jpg

post-54319-14352469842719_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.