Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ZJ 5.9 vs GV1 2.5

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam wyzwanie od kumpla. Oba auta seryjne na zimówkach. Ja wybieram teren :). Gdzie GV1 pójdzie a ZJ będzie miał problemy?

Napisano

Wszystko zależy od łącznika, lub od dobrego rozpędu.
Chcesz go postraszyć, to proponuję jakieś strome zjazdy, na jedynce i reduktorze nie będziesz miał problemów ( hamujemy tylko w ostateczności ).

Napisano

Nie chodzi o problemy Jeepa, tylko o nabiał kierownika. Strome zjazdy, są dla osób nie upalających w terenie czymś, co wywołuje paniczny lęk.

Ironicznie podpowiem jeszcze, że Jeep będzie miał problemy z otwarciem / zamknięciem tylnej klapy przy dużym wykrzyżu osi.
Aczkolwiek nie wiem, czy przy seryjnym zawiasie nie będzie po prostu odrywał kół od podłoża :)
Tutaj wygraną masz prawie pewną :)

Napisano

Witam

Mam wyzwanie od kumpla. Oba auta seryjne na zimówkach. Ja wybieram teren :). Gdzie GV1 pójdzie a ZJ będzie miał problemy?

Napisano

Koleiny w poprzek i wszystkie inne przeszkodzy, gdzie gv z racji malego rozstawu  osi przejdzie a autobus zawisnie na reduktorze i ramie

Napisano

Koleiny w poprzek i wszystkie inne przeszkodzy, gdzie gv z racji malego rozstawu  osi przejdzie a autobus zawisnie na reduktorze i ramie

tylko 21 cm różnicy ale ZJ ma blisko 4 cm większą średnice opon. ZJ na ramie na pewno nie zawiśnie bo to unibody.

Napisano

tylko 21 cm różnicy ale ZJ ma blisko 4 cm większą średnice opon. ZJ na ramie na pewno nie zawiśnie bo to unibody.

Ze samonosna to wiem, ale popatrz pod spod, takie fajne namiastki ramy sa, co do dlugosci to z linijka nigdy zadnego nie gonilem, wiem tylko ze wisza wszedzie tam, gdzie samurai czy vitara przejezdza tastasiem :phi: zreszta nie znam sie dlatego sie wypowiadam.

Napisano

Ze samonosna to wiem, ale popatrz pod spod, takie fajne namiastki ramy sa, co do dlugosci to z linijka nigdy zadnego nie gonilem, wiem tylko ze wisza wszedzie tam, gdzie samurai czy vitara przejezdza tastasiem

Porównanie rozstawu gv do samuraja najbardziej trafne :facepalm:

:phi: zreszta nie znam sie dlatego sie wypowiadam.

Zdążyłem zauważyć.

Napisano

Ze samonosna to wiem, ale popatrz pod spod, takie fajne namiastki ramy sa, co do dlugosci to z linijka nigdy zadnego nie gonilem, wiem tylko ze wisza wszedzie tam, gdzie samurai czy vitara przejezdza tastasiem

Porównanie rozstawu gv do samuraja najbardziej trafne :facepalm:

:phi: zreszta nie znam sie dlatego sie wypowiadam.

Zdążyłem zauważyć.

No moze nie za czesto jakis jeep z nami jezdzi, i moze gv jest dluzsza w straszliwy dla maniakow linijek  i czytaczy danych z internetow sposob od samuraja, ale sam sens wypowiedzi powinien byc czytelny. Ja jezdze a nie czytam o tym, to spora roznica :phi:

Napisano

No moze nie za czesto jakis jeep z nami jezdzi, i moze gv jest dluzsza w straszliwy dla maniakow linijek  i czytaczy danych z internetow sposob od samuraja, ale sam sens wypowiedzi powinien byc czytelny. Ja jezdze a nie czytam o tym, to spora roznica :phi:

Widać że jeździsz ;l

Napisano

IMO ten Jeep objedzie Suzuki, chyba ze drzewa beda wasko ustawione ;)

Napisano

ZJ to nie XJ jeśli chodzi o skręcanie budy!

Znam dwa ZJ`ty których problem dotyczy. Fakt, że do seryjnych im daleko, ale bagażnik zamknąć jest ciężko.

Z drugiej strony są to auta do "orki", więc takimi detalami nikt się nie przejmuje.

Napisano

Znam dwa ZJ`ty których problem dotyczy. Fakt, że do seryjnych im daleko, ale bagażnik zamknąć jest ciężko.

Z drugiej strony są to auta do "orki", więc takimi detalami nikt się nie przejmuje.

Faktycznie to już 20letnie strucle, czas leci....

Mój się nie skręcał ale to było 10 lat temu więc jeszcze nie był bardzo stary. Za to XJoty też kilku letnie były znacznie bardziej podatne.

Napisano

IMO ten Jeep objedzie Suzuki, chyba ze drzewa beda wasko ustawione ;)

W konkurencji jazdy na jednym baku to Jeep przegra w połowie dystansu ;l

Tak poważnie nie widzę w żadnym aucie większej przewagi tym bardziej że mają być seryjne na szosowych oponach. Stawiam bardziej na kwestie awarii po całym dniu tarmoszenia :phi:

Napisano

Widać że jeździsz ;l

ZZa monitora nie zobaczysz :hehe: