Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to jednak sonda? Jaka?

Featured Replies

Napisano

https://forum.autokacik.pl/index.php/topic/381655-odpalanie/
Dokładnie rok temu bawiłem się w naprawianie mojej astry. Jeśli ktoś chciałby się wgryzc w temat byłoby fajnie. Tu nie będę opisywał, bo namotam. Od tamtego czasu nic się nie zmieniło. CO nowego zrobiłem? Popsikałem styki w sondzie i niby pomogło, ale tylko na chwile. WIec czy to były zaśniedziałe styki? NIe wiem.Teraz się świeci ten czek non-stop. NIe mam wyjścia i chyba musze zaryzykować i wymienic te sonde jeśli oczywiście chce asterka jeszcze jeździć. I teraz pytanie, czy musze wstawiać taką drogą sonde za ok 600 czy mogę np. NGK? Mechanik mowil ze Ople nie zawsze chcą współpracować z tymi sondami.
A WY macie jakies doświadczenie w tym temacie?
Skrócony wątek sprzed roku: Świece nowe, uszczelka pod pokrywą i cewka wymienione, cIśnienie w cylindrze jest na wszystkich garach 14 atmosfer, przepływomierz powietrza ok, sprawdzany katalizator, sterownik naprawiony, czujnik położenia wału i lewe powietrze sprawdzane. Może teraz ktoś wpadnie na pomysł:-)
Pozdrawiam

Edytowane przez Orochimaru
Scaliłem posty

Napisano

Psikanie styków w sondzie to zły pomysł. Sonda pobiera powietrze referencyjne przewodami i jeśli dostanie się tam jakiś płyn, to może odciąć mu drogę.

Simteki są faktycznie bardzo wybredne jeśli chodzi o dobór czujników, więc - jeśli chcesz wymieniać - to lepiej oryginał, może jeszcze Denso :hmm:. Ja bym nie wymieniał.

Jak po podniesieniu obrotów sonda zaczyna oscylować to nie ma bata, musi być lewe powietrze. Przepływomierz zwykle jest sprawny, jeśli przy bucie w podłodze i maks. obrotach pokazuje więcej niż 4,5V.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Dalej walcze choć pomysłów mi brakuje. Dzis wymieniłem  pompe  paliwa bo stara nie dawała ciśnienia dobrze. Ale nadal bez  zmian. Teraz  znalazłem mechanika który sprawdzi mi to lewe powietrze czyli uszczelka przy kolektorze o ile go dobrze zrozumiałem. Doczytałem tez ze może  tez i wtryskiwacz się  zapchał, popsuł, nie działa  jak powinien. Jak to nie pomoze to oddam na złom albo na części :-(

ps. Orochimaru... jeśli możesz to podepnij to pod ten wątek wyżęj bo ja nie potrafie. Thx i pozdrawiam