Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Praca wycieraczek-problem

Featured Replies

Napisano

Moj problem dotyczy wycieraczek,a konkretnie ich pracy w trybie czasowym,wycieraczka powinna wytrzec szybe i wrocic na poczatkowe miejsce ,tymczasem zatrzymuja sie one w calkiem przypadkowych miejscach,raz na srodku szyby innym razem w polowie,ponadto jezeli wycieraczki pracuja w trybie ciaglym i wylacze je,powinny one wrocic do pozycji wyjsciowej,ale tak sie nie dzieje,zatrzymuja sie gdzie chca frown.gif o co moze chodzic,gdzie szukac usterki i jak ja zlikwidowac??

bow.gifbow.gifza wszelka pomoc serdeczne dzieki

Napisano

Jak zdejmiesz ten czarny plastik podszybia, spsikaj WD40 miejsca gdzie ramiona wycieraczek są przymocowane do blachy, nie chodzi o miejsce przy silniku wycieraczek ale po lewej i prawej stronie od niego - na końcach ramion. U mnie było tak zabite rdzą i innym syfem że w końcu wycieraczki wogólne nie chciały pracować. Silnik się grzał a one nic. Spsikałem, potem przesmarowałem i teraz pracują jak nowe. Powodzenia!

Napisano
  • Autor

chyba nie w tym tkwi problem,silnik chodzi bez zarzutu,wycieraczki w trybie ciaglym pracuja bez zarzutu,wina lezy po stronie czegos co jest odpowiedzialne za wylaczanie wycieraczek w odpowiednim momencie(w trybie czasowym),tylko gdzie tego czegos szukac?robieralem juz sam wlacznik wycieraczek ale tam zdaje sie wszystko jest w porzadku.macie jakies pomysly??ktos mial podobny problem??

Napisano

Przyczyny trzeba szukac w obudowie silnika a raczej jego przekladni slimakowej. tam jest taka krzywka odpowiadajaca za powrot wycieraczek do poziomu.

Napisano

U mnie też stawały w połowie szyby, w tym połozeniu konczył sie ich cykl pracy. Włączałem wtedy inny bieg i gdy dochodziły do dołu to je wyłączałem. W końcu gdy powracały do poziomu stanęły w miejscu w połowie szyby i tylko silniczek pracował żeby je dalej opuscić ale już nie dawał rady. Zdjąłem wtedy ramiona wycieraczek z silniczka, wyprostowałem je aby pióra znalazły się z pozycji poziomej na szybie (ważne: tak musisz je sprstować aby kończyły pracę w poziomie - ramiona pod podszybiem powinny być proste w pozycji spoczynkowej). Popsikałem obficie przeciwległe końca - gdy trochę puściło włączyłem wycieraczki. Z biegiem czasu zaczeły coraz szybciej pracować, a ja dalej tam waliłem WD40. Teraz są OK! Spróbuj tej metody bo ja też nad tymi wycieraczkami czasu spędziłem zastanawiając się o co chodzi...

Napisano

Tez tak mialem... nieraz nawet dzialaly ok, ale czesciej sie zatrzymywaly w losowo wybranych miejscach... I teraz szukam nowego silniczka bo stary odmowil posluszenstwa :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.