Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chwale sie, czyli tjuning przez wielkie T

Featured Replies

Napisano

Normalnie sie pochawle.

Po zainstalowaniu niebieskiepodswietlenia wnetrza kabiny w moim uno (podsufitka i, nogi pasazerow i deska) postanowilem przeprowadzic tjunga ukladu dolotowego. Wiedzac, ze nie jest to prosta sprawa przeczytalem wiele i dowiedzialem sie jeszce wiecej. Nastepnie uzbroilem sie w potrzebne narzedzia i materialy. zdemontowalem caly uklad dolotowy. Nastepnie umylem go pod ciepla woda patrzac jak wyplywy z niego wiele ciekawych rzeczy oraz kupa piachu i podobnego badziewia.. Nastepnie wzialem sie za jego uszczelnianie przy pomocy plynnego plastiku podgrzanego do odpowiedniej temperatury. Potem w ruch poszly nozyczki. caly ukald dolotowy zostal oklejony kuvhenna folia aluminiowa w celu odizolowania go od ciepla bijacego ze strony silnika.

Przyznam, ze roznica jest odczuwalna wink.gif Glownie w glosnosci silnika :D Okazalo sie, ze iklad bez dziur i dziureczek jest duzo cichszy co mnie bardziej uciszylo. Pokrywa filtra powietrza i rura dolotowa po przejechaniu standardowego odcinka testowgo (okolo 7km pod gore) rowniez sa duzo zimniejsze. Poprawy osiagow nie zauwazylem, ale widac bylo niewlasciwe csnienie atmosferyczne wink.gif

w kazdym razie jestem bardzo zadowolony z modyfikacji. teraz po podniesieniu maski silnik prezentuje sie tak samo dziwacznie co oswietlone na niebiesko wnetrze autka smile.gif

Napisano

> w kazdym razie jestem bardzo zadowolony z modyfikacji. teraz po

> podniesieniu maski silnik prezentuje sie tak samo dziwacznie co

> oswietlone na niebiesko wnetrze autka

może kolega fotki wrzuci food.gif

Napisano
  • Autor

> może kolega fotki wrzuci

wrzucilembym chetnie, bo przy pomocy telefonu wykonalem ich kilka. chcialem nawet nagrac dla porownania dzwiek silnika przed i po modyfikacji. klopot jest taki, ze nie mam kabelka do polaczenia komorki z kompem buu.gif a do tego mam puste konto. ale za kilka dni prawdopodobnie sie to zmieni to przygotuje manuala z obrazkami jak zwiesniaczyc samochod na calego wink.gif

Napisano

w takim razie czekamy food.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

Zdaje sobie sprawe, ze wiele osob zacznie sie smiac i nie uwierzy. w kazdym razie dzisiaj przyjrzalem sie pracy klapki zamykajacej doplyw cieplego powietrza do filtra powietrza. doszedlem do wniosku, ze nie dziala. pomimo prawie godzinnego pilowania motorka dalej nie przestawila sie. no wiec na probe ja wymontowalem i zaslepilem otwor ciepelgo powietrza. z racji tego, ze nuda straszna rzecz znowu wymontowalem wszystko (obudowe filtra i dolot), okleilem 2mm warstawa gabki termoizolacyjnej i oczywiscie folia kuchenna wink.gif poskladalem to do kupy i zamontowalem.

moze zabrzmi to smiesznie, ale autko zrobilo sie elastyczniejsze na srednich i niskich obrotach. naprawde smile.gif

teraz to juz sie napewno zaczniecie smiac... slychac jak silnik zasysa powietrze. kiedy ma 2/3 gazu i przyspiesza to tak cichutko slychac jak zaciaga sie powietrzem. wcztesniej tego nie bylo. pozatym teraz po kilkunastokilometrowej jezdzie autostrada z predkoscia 150km/h - 170km/h pokrywa filtra powietrza jest calkiem zimniutka - wczesniej byla goraca.

ogolnie uwazam, ze caly dziwaczny zabieg pomogl :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.