Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kilka spostrzerzen na temat....

Featured Replies

Napisano

Witam, przed swietami postanowilem zmienic filterek gazu i poeksperymetowac z moja instalacja. Wiec mam parownik lovato mikser strumieniowy fi28 (jakis wynalazek) sterowane jest to AL-700, a to wszystko siedzie w Lanosie 1,5 16V. Pierwsze ustawienie - dolot orginal jedyne dlawienie to mikser. najlepsza reakcja na wychylenie przepustnicy w okolicach 100 kroku ( niewazne jakbym ustawial krokwy smiga w gore i w gol okolo 10 krokow ale obroty sa w miare stabilne ). zeby mieszanka byla miedzy bogato a ubogo musialem zwiekrzyc predkosc otwarcia krokowca a zmniejszyc zamkniecia inaczej bylo za ubogo caly czas. W kazdym razie stabilnie na wolnych i przy 3000obr tez stabilnie - to cas na jazde. Efekt - auto bardzo plynne zadnego szarpania ale niestety zamulone slaba reakcja na gwaltowne wcisniecie gazu. Nastepnie producent miksera dal taka tuleke do kryzowania go. wsadzielm ja. Na dziendobry miesznak za bogata, musialem dobrze skreci parownik coby na wolnych trzymac sie kolo 100 kroku bo inaczej moł na otwarcie przepustnicy. natomiast przy 3000obr ktokowy domykal sie do 60 kroku co powodowalo mula maksymalnego podczas jazdy. Ustawienie trzecie, przyblokowanie lekko dolotu powietrza w puszce filta, Jest to ustawienie najbardziej oprymalne jak narazie, Ale i tam mam wrazenie jakby cos go mulilo.. Jakies sugestie ? moze cos zle ustawiam

pozdrawiam

Napisano

zmień ten mikser, wydaje mi się że to mikser strumieniowy od A.Ramy on jest mocno nieliniowy

Napisano
  • Autor

> zmień ten mikser, wydaje mi się że to mikser strumieniowy od A.Ramy

> on jest mocno nieliniowy

Na jaki ?? zwykły palnikowy ? 32mm

Napisano

> Na jaki ?? zwykły palnikowy ? 32mm

Spróbuj takiego, o którym ja pisałem...od Rybackiego (ten oparty o wzór z BRC)...nie wiem czy palnikowa 32 da radę wyssać wystarczającą ilośc gazu z reduktora...

Pozdrawiam

Napisano

> Na jaki ?? zwykły palnikowy ? 32mm

może byc palnikowy ale nie wiem jaka średnica, albo taki jak koledzy radzą podobno ładnie chodzi ten od Rybackiego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.