Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spalanie na trasie 8L - w mieście 14L Bravo 1,6 LPG

Featured Replies

Napisano

Po przejechaniu trasy 2x375 km średnie spalanie wyniosło ok 8l. A w mieście nadal 13,5-14,5l LPG. Masakra!!

Co radzicie? Może mieszankę zubożyć? Ale to chyba nic nie da, bo spalanie na trasie w normie.??

Tankowaliśmy na różnych stacjach. A miało byc taniej frown.gif

Napisano

Czesc,

Pociesze Cie ze mam to samo frown.gif Walcze z ta dolegliwoscia od prawie roku i jakos nie bardzo ma sie ku memu zwyciestwu. Przez okolo miesiac bylo ok czyli spalanie w granicach <11 w miescie i 8 trasa teraz jest znowu 13 i wiecej miasto. Byc moze bierze lewe powietrze stad mam zamiar dokladnie obadac ta sprawe. Jak uda mi sie ustalic przyczyne to oczywiscie o niej napisze smile.gif

Napisano

> Czesc,

> Pociesze Cie ze mam to samo Walcze z ta dolegliwoscia od prawie roku

> i jakos nie bardzo ma sie ku memu zwyciestwu. Przez okolo

> miesiac bylo ok czyli spalanie w granicach

Mój spala 11 minimum, ale 13 nie przekroczył w mieście. Na trasie spala 9 (no chyba, że jechałbym super ekonomicznie to 8,5).

A 14 w mieście w twoim przypadku to całkiem możliwe, jeszcze zależy jakie odcinki, ile świateł po drodze, czy pierwszy spod nich odjeżdżasz...

Aczkolwiek możesz się pokusić o regulację składu mieszanki...

Napisano

Ja mam podobny problem, byłem ostatnio na regulacji i wszystko jest ok,a mój bravolocik pali 14 w mieście i około 11 na trasie i nie mam pojecia czemu tak dużo crazy.gif

Napisano

> Byc moze bierze lewe powietrze stad mam zamiar dokladnie obadac ta sprawe.

A co to znaczy ze bierze lewe powietrze?

Jak to sprawdzic?

Napisano

Miałem podobną sytuację, wymiana sondy lambda i dokladna regulacja instalacji gazowej, najlepiej podczas jazdy pomogła. Teraz w mieście ok 9 l LPG. I o dziwo w trasie prawie tyle samo a jeżdzę (spokojnie) głównie dlugie trasy po niemieckich autostradach.

Napisano

Witam, to o moje Bravo chodzi smile.gif

Generalnie, nie wiem czy regulacja cos da (gosc mi powiedzial, ze jest wyregulowany) skoro na trasie pali 8 L gazu. Wczoraj na trasie Malkbork - Poznan spalilem nawet 7,6 L / 100 km... extra. Nie wiem dlaczego w miescie podskakuje nagle do 14 L... staram sie jezdzic delikatnie, niskie obroty (2000) wysoki bieg... plynnie i bez zrywow (pieprzyc trabiacych za mna smile.gif... ale mimo to mam drakonskie spalanie. Przeciez nie ma regulacji osobnej na miasto i na trase, tak ze tylko "miasto" jest rozregulowane...

Nie mam pojacie co jest... nie chcialbym by tyle palil w miescie, fakt, ze silnik duzy, ale biorac pod uwage spalanie na trasie, to w miescie poinno byc sporo monizej 12 L gaziku...

Co radzicie? Bo instalke jednak jest wyregulowana... gaz tankuje na rozych stacjach, ostatnio na Orlenie.

poozdrawiam !!!

Napisano

> mieście nadal 13,5-14,5l LPG. Masakra!!

> Co radzicie?

Mój pali po mieście ok 10-11, a na trasie poniżej 8/100. Tankuję teraz praktycznie tylko na Orlenie lub BP i dziwnym trafem spalanie spadło. Mam raczej "lekką nogę". Moja rada, to zatankuj conajmniej 2 razy na tej samej stacji i zobaczysz.... Ja mam taką jedną stację, gdzie w ubiegłym roku w lecie, upał ponad 30 stopni, podjeżdżam, gość mi tankuje do pełna, patrzę a tu weszło do zbiornika 31,5litra, a zbiornik mam 32 litry....... Pytam gościa jakim cudem tyle weszło, skoro zbiornik mam prawie o takiej samej pojemności, a on mi na to, że gorąco jest i takie tam ....... zlosnik2.gif Zapłaciłem, a na odchodne powiedziałem że to było moje ostatnie tankowanie u nich........ nie polecam, opisywana stacja to Lotos w Wieliczce.

Więc gdybym tylko na tej stacji tankował to spalanie też bym miał na poziomie twoich 14/100.....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.