Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z radiem - Lancia Lybra

Featured Replies

Napisano

Witajcie!

Pacjent to Lybra z nagłośnieniem Bose, bez nawigacji.

Sytuacja wygląda tak - wsiadam do zimnego auta - wszystko gra jak talala. Bass dudni, głośniki grają, jednym słowem cudownie. Niestety po kilku/kilkunastu minutach grania... radio nagle przestaje grać. Na ekranie RDS działa, pokazuje stacje, niby wszystko okej, ale poza cichym szumem nic nie słychać. Czasem puknie subwoofer, ale raczej nie przypomina to muzyki. Kilka razy było tak, że jak zacząłem kręcić pokrętłem od głośności to w momencie przeskakiwania potencjometru pojawiał się dźwięk. Ale to dosłownie na ułamek sekundy. I jak kręciłem szybko prawo-lewo to nawet było coś słychać. Myślałem, że to może problem w pokrętle, ale przy sterowaniu z kierownicy jest to samo.

Co może być winne? Jakiś kabel na wzmacniaczu? W momencie rozgrzania coś mu nie styka? Czy może problemu szukać w radiu? Albo jakiś bezpiecznik jest walnięty? Pomóżcie proszę, bo nerwa mam jak leci fajny utwór a tu nagle mi go urywa :D

Napisano

mam wrazenie ze masz przypalone koncowki mocy, mialem podobnie w radiu kenwooda za czasow cinquecento. Fajnie gralo ze sprzetem do momentu zagrzania radia, doslownie 3min i klapa... oddalem do serwisu elektronikow, zachwile informacja > przypalone koncowki mocy tda. wymiana na nowe (150zl) rozwiazala moj problem...

najlepiej mozesz jeszcze zrobic taki myk, kiedy ci sie tak stanie czyli dzwiek sie skonczy wyjmij radio, rozkrec, i sprawdz jaka temp maja koncowki mocy przykrecone do obudowy(patrz radiator aluminiowy) jezeli mocno zagrzane > masz winowajce>