Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lampy z soczewką e46

Featured Replies

Napisano

Witam, pytanie zadaje czysto z ciekawości bo w BMW wogóle nie siedzę. Kumpel ma e46 ze zwykłą żarówką i chciałby z soczewką i ringiem. Mówi że tam sa jakieś kosmiczne przeróbki, że mu jakieś błedy powyskakują i ogólnie ksenon bedzie mrygał. Czy to prawda czy coś źle wyczytał?

Napisano

Witam, pytanie zadaje czysto z ciekawości bo w BMW wogóle nie siedzę. Kumpel ma e46 ze zwykłą żarówką i chciałby z soczewką i ringiem. Mówi że tam sa jakieś kosmiczne przeróbki, że mu jakieś błedy powyskakują i ogólnie ksenon bedzie mrygał. Czy to prawda czy coś źle wyczytał?

Przerabiałem u siebie,szukajka powinna wypluć wyniki.Kupiłem komplet lamp bez sprysków,ale żeby to ruszyło to powinien mieć włącznik świateł bez regulacji wysokości jak to ma miejsce przy oryginalnej instalacji xenon.Po zamontowaniu i włączęniu świateł na przekręconym kluczyku w pozycji zapłon wszystko jest ok,problem jest po odpaleniu.Xenon zaczyna mrugać i wyłącza lampy bo włącznik świateł dostaje tak jakby informację o spalonej żarówce i jest za niskie napięcie do wystartowania xenonu.Z kolei jak zamontujesz włącznik z innego auta to wyskoczy Ci kropeczka na zegarach przy wyświetlaczu całkowitego przebiegu bo zapisuje się on z zegarach,włączniku świateł i kompie.Najtańszym i nasjkuteczniejszym rozwiązaniem jest podłączenie kompa i zmiana wpisów w module świateł.Wtedy xenony normalnie startują,działa opcja spalonej żarówki przy przepaleniu tylko wadą tego rozwiązanie jest brak regulacji wysokości świateł,pokrętło przestaje spełniać swoje zadanie. :ok: Przy zmianie komend w module świateł polecam włączyć sobie fukcję świateł us-style,ja mam u siebie włączone i immo jest kosior w nocy z ringami.Zdjęcie jest jeszcze,gdy ringów nie dołożyłem. :ok: Zresztą  w sedanie nigdy ori ringi nie wychodziły tylko w coupe. :skromny: I niech szuka ori świateł AL lub Bosch,podróbki Depo z ringami są marnej jakości i jakość świecenia jest daleka od oryginałów. :no:

post-138996-0-06350600-1457907360_thumb.jpg

Później jeszcze można zaprogramować funkcję drogowych z mocą świecenia bodajże 25% jako dzienne. :ok:

post-138996-0-45952800-1457907838_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Ooo dziekuje za wyczerpujaca informacje. Czyli jednak nie zmyslal

Napisano

Można zrobić jeszcze inaczej. W zwykłej lampie zdejmujesz klosz, wyciągasz gniazdo żarówki oryginalnej (jest na wcisk), w odbłyśnik wkręcasz mini soczewkę H1 kupioną od hidretrofit, zakładasz maskownicę od e46 też kupioną z tego sklepu i zakrywasz wszystko kloszem. W soczewce jest przesłona do świateł drogowych, przewód wystarczy dołączyć do +12V od świateł długich. Roboty na 1,5 godziny, koszty ok 350 zł i masz dwie nowe soczewki. Działają na żarówkach H1, dalej można włożyć HID H1 i bixenon gotowy. Ja włożyłem na przetwornicach 55 wat, nie ma żadnych błędów, nic nie mruga, regulacja wysokości działa. Ringów nie montowałem, ale jak ktoś chce, to za jedną robotą przy zdejmowaniu kloszy można założyć.

Napisano
  • Autor

No wlasnie u siebie mam takie soczewy i powiem szczerze ze jestem zachwycony. Podsune kumplowi pomysl

Napisano

Wygląda, jak oryginał, świeci lepiej bo nowa soczewka, kosztuje 1/4 ceny używanych oryginałów.

Napisano
  • Autor

Dzieki za info. Kolezka juz poinformowany