Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprawdzenie klimatyzacji

Featured Replies

Napisano

witam

czy ktoś z Was robił juz kontrole klimy przed sezonem letnim??

ja spróbowałam załączenia w wekend i coś mi tyrkocze

dodam ze w zeszłym roku była napełniana

co to może być??

gdzie można zrobić przegląd klimy w Warszawie??

Mona

Napisano

> witam

> czy ktoś z Was robił juz kontrole klimy przed sezonem letnim??

> ja spróbowałam załączenia w wekend i coś mi tyrkocze

> dodam ze w zeszłym roku była napełniana

> co to może być??

> gdzie można zrobić przegląd klimy w Warszawie??

> Mona

Dla mnie przegląd klimatyzacji okazał się dużym wydatkie. Okazało się, że cewka jest spalona i wymagała wymiany. A co do terkotania to raczej jak najszybciej udaj się do kontroli. Tylko jakiś porzadny warsztat. Z tego co powiedział mi mechanik od klimy, to w astrze bardzo lubi się odkręcać koło pasowe od klimy i opadać w hukiem na asfalt. U mnie na szczęście było w porządku.

pozdrawiam

Napisano

> witam

> czy ktoś z Was robił juz kontrole klimy przed sezonem letnim??

> ja spróbowałam załączenia w wekend i coś mi tyrkocze

> dodam ze w zeszłym roku była napełniana

> co to może być??

> gdzie można zrobić przegląd klimy w Warszawie??

> Mona

Witam.

Właśnie zrobiłem w zeszłym tyg.200 Pln- odsysanie starego ,sprawdzanie szczelności,napełnienie środkiem i olejem, odgrzybianie układu, po zimie chodziła trochę głośniej ,słyszalne tylko wewnątrz, ale okazało się że ubyło środka,po przeglądzie ok

Napisano

> Witam.

> Właśnie zrobiłem w zeszłym tyg.200 Pln- odsysanie starego

> ,sprawdzanie szczelności,napełnienie środkiem i olejem,

> odgrzybianie układu, po zimie chodziła trochę głośniej

> ,słyszalne tylko wewnątrz, ale okazało się że ubyło środka,po

> przeglądzie ok

JA się przymierzam do zrobienia przeglądu ale koleś mi mówił w dobrym zakładzie ,że sprawdzenie szczelności trwa 2 tygodnie.Leją jakiś różowy płyn, jeździ się na tym i po 2 tygodniach sie przyjeżdża i dopiero wychodzi gdzie są nieszczelności.

Sory ale ja nie mam zamiaru jeździć 2 tyg na jakimś gównie tym bardziej ,że w tygodniu jeżdze moze ze 3-4 razy.

Z tego co wiem sprawdzenie szczelności wykonuje sie to samą maszyną co i napełnianie i odsysyanie??

Dobrze mówie czy nie?

Ponadto rok temu robiłem przegląd jak sprowadziłem i wszystko ok, ale chciałem teraz pojechać i ponownie zrobić.

Napisano

Ja sie właśnie umówiłem na przegląd z napełniem, bo klima mi się wogle niezałancza. koszt 200 zł.........mam nadzieje ze tyle... niewiem.gif

Napisano
  • Autor

czy mozecie mi polecic jakiś zakład??

Napisano

Jeżeli chodzi o samo napełnienie to mozna iść do Norauto, sprzęt mają dobry, z mechanikami to róznie bywa, więc jeżeli klimie coś dolega, to lepiej do jakiegoś specjalisty od klim.

Napisano

Co prawda jeste z Białegostoku, ale polecałbym warsztat w bzrwach BOSCH. Sam Taki odwiedziłem, całe sprawdzenie trwało ok.40 min. Oddesanie starego środka z olejem, sprawdzenie szczelności i napełnienie świeżutkim środkiem i olejem. Koszt 120 PLN. Do środka dodano barwnika, który w przypadku nieszczelności wskaże miejsce wycieku w świetle lampy ultrafioletowej. Polecam warsztaty BOSCH. Dobrzy mechanicy i urządzenia. ok.gif

Pozdrawiam.

Napisano

witam.

właśnie wybieram sie do Boscha w poznaniu jakieś 70km drogi w jedną stronę, ale jak byłem u siebie w mieścince (1 specjalista) i powiedzieli mi że po co sprawdzac szczelność jak działa wystarczy dodać czynnika.A jak pokazałem im że ulatuje przez zawór od napełniania to popsikali jakimś preparatem po czym stwierdzili: "Jak Pan ma zakręconą zaślepkę to tak duzo nie ucieknie frown.gif" no i jak tu się nie wkurzać na takich fachowców.Nie polecam nikomu zakładu w moim mieście albo ja jestem za wybredny albo kolesie mają małe pojęcie o klimie samochodowej.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.