Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy jest takie coś a jeśli to jak się nazywa?? z BHP.

Featured Replies

Napisano

Chodzi mi o maskę, samą maskę takie jakie są z pochłaniaczami tyle żeby zamiast pochłaniacza było podawane powietrze z kompresora. Najlepiej przez jakiś filtr.

Wiem że są takie przyłbice ale chodzi mi o MASKĘ.

A jeśli to jak się nazywa?

Napisano

Chodzi mi o maskę, samą maskę takie jakie są z pochłaniaczami tyle żeby zamiast pochłaniacza było podawane powietrze z kompresora. Najlepiej przez jakiś filtr.

http://www.cleanspacetechnology.com/products/cleanspace-2   Dostępna w PL cena około 2k zł  ;]  Testowałem i nawet to wygodne jest  ;)

Napisano

Chodzi mi o maskę, samą maskę, było podawane powietrze z kompresora. Najlepiej przez jakiś filtr.

Maska tlenowa medyczna/szpitalna lub maska tlenowa pilota :phi:

Napisano
  • Autor

http://www.cleanspacetechnology.com/products/cleanspace-2   Dostępna w PL cena około 2k zł  ;]  Testowałem i nawet to wygodne jest  ;)

Ja pierdykam dwa koła... :( Cumel a prawda to że po spawaniu amelinium się świeci? ;]

Napisano

Chodzi mi o maskę, samą maskę takie jakie są z pochłaniaczami tyle żeby zamiast pochłaniacza było podawane powietrze z kompresora. ......

Widzę  tu poważny problem. Jeżeli chcesz zasilić maskę ze sprężarki olejowej, to musisz zainwestować w porządny filtr wychwytujący cząsteczki oleju. Oddychanie powietrzem z takiej sprężarki wcześniej czy później skończy się źle dla płuc

Napisano

Ja pierdykam dwa koła... :( Cumel a prawda to że po spawaniu amelinium się świeci? ;]

Dam Ci dobrą radę  ;]  sprzedaj tą spawarkę  :hehe:  mało że się świeci to jeszcze nie staje i kury nie niosą  ;)

A tak serio to kup sobie półmaskę 3M z seri np 7500m  z odpowiednimi filtrami będzie kosztowała 200zł i zapomnij o temacie  ;] Spawają w nich po 8h i nie narzekają a Tobie do garażu się respirator wymyślił  ;l

Napisano

http://www.horus.net.pl/produkt11774_kaptur_ochronny_3m_s_533l.html

Napisano
  • Autor

Dam Ci dobrą radę  ;]  sprzedaj tą spawarkę  :hehe:  mało że się świeci to jeszcze nie staje i kury nie niosą  ;)

A tak serio to kup sobie półmaskę 3M z seri np 7500m  z odpowiednimi filtrami będzie kosztowała 200zł i zapomnij o temacie  ;] Spawają w nich po 8h i nie narzekają a Tobie do garażu się respirator wymyślił  ;l

Przesadzasz Waść jak zwykle. Napisałem Ci w privatronie -  nie garażowe spawanie tylko normalna robota po 10 godzin dziennie, spawanie cięcie i szlifowanie alu. To już chyba warto pomyśleć o zdrowiu czy jeszcze nie??

Napisano

Przesadzasz Waść jak zwykle. Napisałem Ci w privatronie -  nie garażowe spawanie tylko normalna robota po 10 godzin dziennie, spawanie cięcie i szlifowanie alu. To już chyba warto pomyśleć o zdrowiu czy jeszcze nie??

Więc albo inwestujesz grubszą kasę i się nie męczysz albo stosujesz to co zaproponowałem. Innej drogi nie ma sam z kompresora tego nie wydłubiesz  ;)