Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pełny bak - ile kilometrów??

Featured Replies

Napisano

Jak w tamacie ile przejezdzacie na pelnym baku. Ja ostatnio zrobilem 530km drive.gif z tego okolo 300 w trasie raszta w miescie. I wyszlo srednie spalanie 7,1l/100 czy to duzo czy malo hmm.gif ?? Jak to u was wyglada?

Edit

Pewnie od razu bedizecie chcieli wiedizec jak ja tym jezdze biglaugh.gif no wiec mowie w trasie predkosc max 120km ale to w porywach biglaugh.gif powiedzmy ze 90/100 to taka predkosc przy ktorej sie porzuszam w trasie. A miasto hmm.gif nie szaleje spokojnie delikatnie biglaugh.gif

Napisano

Kilka razy zrobiłem na pełnej butli (35 - 36 l gazu) 700km ale wiele razy 350km spineyes.gif

Na codzień robię 400.

Napisano
  • Autor

> Kilka razy zrobiłem na pełnej butli (35 - 36 l gazu) 700km ale wiele

> razy 350km

> Na codzień robię 400.

Aha tle mnie bardziej interesuje ile kilometrow na Pb bo wlasnie na tym sie moj unolot zywi biglaugh.gif

Napisano

baki sa o róznej pojemności

ja w łykend poznań - kołobrzeg - poznań (no prawie poznań bo musiałem juz dotankować)

to jest ok 500 kilosów - wyszło 6l / 100 km przy 120 km/h

w jedna strone 3h smile.gif jak na unolota 1.0 to chyba nie jest źle zeby.GIF

Napisano

> Jak w tamacie ile przejezdzacie na pelnym baku. Ja ostatnio zrobilem

Tak do końca to nie wiem bo jeszcze mi się nigdy paliwo nie skończyło rotfl.gif Ale niedawno nabyłem kanisterek więc jak trafi się długa trasa bez pośpiechu to sobie sprawdzę. Tak normalnie to tankuję w zależności od przewidywanych wyjazdów przy 550-.... Ok. 520-530 km zapala się rezerwa, na której mogę przejechać co najmniej 100 km (to już próbowałem) i paliwa sporo zostaje. Generalnie zawsze leję pod korek więc da się policzyć spalanie a majta się pomiędzy 5,2 a 6,5l/100km (ze skłonnością jednak do tej mniejszej wartości). Jeżdżę zawsze tak szybko jak się da (nie zrozum tego jako ile fabryka dała) bo niestety zawsze gdzieś się spieszę. Taka praca frown.gif Głównie trasa ale po mieście trochę też. Poniżej 5l/100km już parę lat temu (9 dokładnie) tym uniakiem zszedłem i to mocno (średnia na odcinku ok. 1300 km wyniosła 4,57l/100km). Myślę, że teraz też się da choć może nie aż tyle.

Napisano

moj 1.1 to tak z 500 km przejedzie spokojnie + zostaje rezerwa jeszcze waytogo.gif

Napisano

Witam.

Ja w święta na jednym tankowaniu ( do pełna )zrobiłem jakoś 450 km i zapaliła się kontrolka razerwy. Nie mam karnisterka i nie chciałem ryzykować. Śmigałem i na trasie i po mieście. Kiedyś z obliczeń mi wyszło średnie spalanie - 6,5/100. Przy okazji świąt wypróbowałem Vervę 98 Orlena. Nawet oki.

Napisano

Mój UNIAK robi (wszystko w mieście na bardzo krótkiej trasie 15 km – tyle mam do roboty ):

520 - 550 latem

430 - 460 zima

tankuje średnio 32 litry.

Mój rekord zeszłego lata to 620 km:

trasa Katowice - Kołobrzeg

prędkość jazdy 90-120 samochód 2+1 osoby + full bagaży.

Gdy dojeżdżałem do celu to myślałem ze wskaźnik się zaciął bo dopiero zaczynała się świecić rezerwa a na stacji weszło 31,5 litra

cool.gif

Napisano

no mój na pełnym baku 450~470km gdzie około 300km to trasa biglaugh.gif raz docisnoł do 550km tylko trasa

co do spalania w obecnym okresie wacha mi sie miedzy 6.8-8 litra na 100km

no i oczywiscie tylko PB zeby.GIF

Napisano

Ja robie na baku 410km i zapala się rezerwa to jade tankować, mam bak 42 litry, także spalanie w mieście wychodzi mi gdzieś tak 7,7 albo 7,8. Jeżdrze tylko w mieście.

Napisano

Moim unolotem 1.1 ( bak o pojemnosci podajze 30 lub 35 litrow ) robie w trasie ok 500 km, w miescie ok. 400-450 km

Na trasie puszczam go czasami tak do 140-150 km/h, lecz glownie w granicach 100-110 km/hw miescie tez go zyluje choc niezawsze )

Spalanie na trasie mi wychodzi ok. 5,5-6 l, w miescie ok 6,5 l

Napisano

> Jak w tamacie ile przejezdzacie na pelnym baku. Ja ostatnio zrobilem

> 530km z tego okolo 300 w trasie raszta w miescie. I wyszlo

> srednie spalanie 7,1l/100 czy to duzo czy malo ?? Jak to u was

> wyglada?

> Edit

> Pewnie od razu bedizecie chcieli wiedizec jak ja tym jezdze no wiec

> mowie w trasie predkosc max 120km ale to w porywach powiedzmy

> ze 90/100 to taka predkosc przy ktorej sie porzuszam w trasie. A

> miasto nie szaleje spokojnie delikatnie

Ja swoim pieszczochem robie średnio 400 - 500 km po mięscie. Bak mam 38 l pojemności. Srednio w mieście połyka mi jakies 7 literek. Przyznam się że nie potrafię sobie odmówić ostrzejszej jazdy moją LITRÓWKĄ zakrecony.gifzlosnik.gifgrinser006.gifbiglaugh.gif893goodvibes.gif

Niedawno na trasie wział mi 5.8 litra zlosnik.gif przy preddkości 90 - 120km/h . 893goodvibes.gif893goodvibes.gif

Napisano

Zazdroszczę wyników ok.gif

Napisano

> Zazdroszczę wyników

ile twoj lyka?

bo siem zastanawiam nad 1,śtyry lub 1,pic biglaugh.gif

Napisano

> ile twoj lyka?

> bo siem zastanawiam nad 1,śtyry lub 1,pic

Ostatni mało, bo nie śmigam unem biglaugh.gif

Ale potrafi opitolić 12,- 15

Napisano
  • Autor

Czyli moje wyniki nie odbiegaja od sredniej biglaugh.gif....ja tam zadko jezdze powyzej 130km/h bo powyzej tej predkosci strasznie autko robi sie niestabilne szczegolnie na tych standardowych oponkach, to az sie robi mozna powiedizec ryzykowne blush.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.