Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

FIAT taki zły jak go piszą???

Featured Replies

Napisano

Witam, tak wszyscy klną na Fiata (ale ich nie mają albo nigdy nie mieli wink.gif)i odradzaja jego kupno, a mnie się podoba Marea i Stilo w Kombi i poczyniam pewne przymiarki. Motor oczywiście wyłącznie 1,9JTD. Faktycznie omijać te samochody z daleka?

Napisano

Zle zdanie o fiacie w polsce wynika stad ze od lat fiat byl kojarzony z nasza rodzima produkcja, ktorej jakosc pozostawala wiele do zyczenia.

Ja od czasu jak mam prawojazdy (7 lat) jezdze tylko fiatami i jestem z nich bardzo zadowolony. Nie uwazam zeby byly w jakikolwiek sposob gorsze, lub tez lepsze od innych marek.

Samochod jak kazdy inny. Jak sie dba, to jezdzi dobrze. Jak sie nie dba, to bedzie sie psul. Proste jak drut.

Napisano

> Witam, tak wszyscy klną na Fiata (ale ich nie mają albo nigdy nie

> mieli )i odradzaja jego kupno, a mnie się podoba Marea i Stilo w

> Kombi i poczyniam pewne przymiarki. Motor oczywiście wyłącznie

> 1,9JTD. Faktycznie omijać te samochody z daleka?

Zobacz ile Fiatów na ulicy...

JTD jeżdzę od 6 lat .... ok.gif

Napisano

A nawet jeśli się coś zepsuje, to częsci i serwis sa tańsze od innych marek, np Punto II - bardzo fajne auto, a częsci zamienne bardzo tanie

waytogo.gif

Napisano

> Zle zdanie o fiacie w polsce wynika stad ze od lat fiat byl kojarzony

> z nasza rodzima produkcja, ktorej jakosc pozostawala wiele do

> zyczenia.

Dobrym przykładem niech będzie rdzewiejące Uno Made in Poland smile.gif

> Ja od czasu jak mam prawojazdy (7 lat) jezdze tylko fiatami i jestem

> z nich bardzo zadowolony. Nie uwazam zeby byly w jakikolwiek

> sposob gorsze, lub tez lepsze od innych marek.

Ja od trzech lat jeżdzę już wiekowym Tipo i podzielam tę opinię. ok.gif

> Samochod jak kazdy inny. Jak sie dba, to jezdzi dobrze. Jak sie nie

> dba, to bedzie sie psul. Proste jak drut.

A że etykietka mocno się przykleiła do Fiata, to i zazwyczaj się nie dba i potem jest biadolenie...

Opinię o Fiacie psuły też przez długie lata (a może i nadal - nie wiem - nie korzystam) ASO.

Napisano

hmmm

FIAT

no cóż ja jeżdze fiatami od poczatku i:

1. nigdy nie było tak abym wrócił do domu autobusem a auto zostało na srodku drogi

2. to jest jednak fiat i niestety jakość jest jak by to powiedzieć kiepska - niby stylistyka ok ale, trzeszczy chrobocze, stuka puka, ale jedzie

3. serwis człowieku gdzyby nie serwis to te auta byłyby naprawdę fajne ale ASO wszystko potrafi zepsuć

stilo już mnie chyba wyleczyło z Fiata

pozdrawiam

Napisano

dlaczego omijać, nie sa gorsze od innych a na pewno tańsze od porównywalnych w klasie ok.gif

Napisano

Używałem 2 Fiatów - Malucha i Cinquecento 700. Maluch zrobiony był za komuny. Był autem małym , prostym i wadliwym. Rdzewiał, nie grzał za bardzo, był ciasny i awaryjny. W zimie męka wynoszenia akumulatora i wkładania go po ładowaniu, zamarzające drzwi, konieczność pchania. Ale to autko woziło mnie na uczelnię i całą rodzinę na wczasy, więc czy mówić o nim źle ? A Cienias ? Tak,tak, słaby silnik, mały...Ale to dobre autko choć stare. Awarie zaczeły się w zaawansowanym wieku, przedtem nie było źle. Nigdy nie zawiódł mnie w drodze (nie zatrzymał się w obcym mieście), zawsze dowoził gdzie trzeba. Czemu używałem te auta Fiata ? Bo na takie było stać moją rodzinę. ASO Fiata nie wspominam źle choć drogie. Ale ludzie życzliwi i starają się pomóc, dają rabaty.

Nie można mieć wszystkiego za niskie ceny. Fiat ma niskie ceny (nowe auta), niskie ceny części.

Napisano

> A nawet jeśli się coś zepsuje, to częsci i serwis sa tańsze od

> innych marek, np Punto II - bardzo fajne auto, a częsci zamienne

> bardzo tanie

Wychodze dokladnie z takiego samego zalozenia. Najwieksza zaleta wlasnie Fiatow sa ceny czesci zamiennych i ich dostepnosc ok.gif

Napisano

...pewnie "zdrowe" audi avant TDI bylo by lepsze , niestety dwa razy droższe wink.gif

Napisano

Odkad mam prawko jezdze wylacznie Fiatami. Zaczalem od Malca, poprzez Cieniasa 900, konczac na Bravo. W mojej rodzinie rowniez jest kilka Fiatow- Uno, Punto II, Seicento. Auta ktore wymienilem nie potwierdzaja panujacej w naszym kraju opinii o duzej awaryjnosci Fiatow.

Zla opinia o Fiacie jest spowodowana przez wytwarzanego w Bielsku Malucha. Temu autu rzeczywiscie mozna duzo zarzucic. Nastepnym "gwozdziem do trumny" byla wspolpraca Fiata z Ładą. Rosjanie w latach osiemdziesiatych splacali licencje Fiata 124 (Lada) blachą, którą Fiat wykorzystywal do produkcji nadwozi. Niestety blacha okazala sie bardzo slaba i po kilku latach wiekszosc Fiatow z tego okresu byla dziurawa. Ale przeciez od poczatku lat dziewiecdziesiatych wszystkie Fiaty (nie liczac Malucha) maja ocynkowane nadwozie. Modele z lat dziewiecdziesiatych i mlodsze sa juz naprawde swietnie zabezpieczone antykorozyjnie, jesli pojawia sie rdza, swiadczy to o powypadkowej historii auta. Takiego zabezpieczenia antykorozyjnego Fiatowi moga pozazdroscic konkurenci z Forda czy Opla. Auta tych dwoch producentow do niedawna mialy bardzo slabe zabezpieczenie antykorozyjne.

Jesli chodzi o strone mechaniczna uwazam, ze rowniez nie ma czego Fiatowi zarzucic. Biorac pod uwage model Bravo/Brava w polowie lat dziewiecdziesiatych oferowal w wiekszosci modeli silniki 16-zaworowe. Wiekszosc europejskich konkurentow nie podchodzila wtedy jeszcze powaznie do takich silnikow w autach klasy Compact. Silniki 16-zaworowe sa bardzo udane, robia duze przebiegi, oferujac dobra dynamike.

Wiekszosc zlych opinii powielaja osoby, ktore nigdy Fiata nie mialy. Rowniez mechanicy, tzn. kucharze, kelnerzy i inni piekarze pseudofachowcy, ktorzy maja jakies swoje warsztaty, psy wieszaja na Fiacie, poniewaz ich konstrukcja jest bardziej skomplikowana niz budowa starego Kadetta czy Golfa i nie moga sobie poradzic z wieloma rzeczami.

Zwroccie uwage na cos takiego- jak w VW spali sie zarowka, to wtedy mowi sie, to tylko zarowka, zdarza sie. Natomiast jak taka sama zarowka spali sie we Fiacie, to wtedy slyszymy- co za zlom, nawet zarowki nie moga porzadnej zamontowac. Powiedzcie czy tak nie jest? Ja zauwazylem to juz kilka razy.

Ale moze dobrze, ze taka opinia krazy o Fiacie, bo za dobre pieniadze mozna kupic fajne autko z bogatym wyposazeniem.

Pozdrawiam!

Zadowolony wlasciciel Fiata smile.gif

Napisano

No dobra chłopaki. Dość tego samozadowalania. Idźcie sobie na jakiś kącik Fiata. Najlepiej towarzyski.

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.