Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brama garażowa uchylna

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Rok temu zamontowałem sobie napęd Faac do bramy uchylnej Hormann N80. Miesiąc temu pojawił się problem przycinającej się bramy podczas zamykania (ruchy skrzydła góra-dół mimo że wózek napędu cały czas pcha bramę by ją zamknąć. Dodatkowo brama mniej więcej w połowie uchylenia zaczyna jedną stroną obcierać o ościeżnicę (po zamknięciu bramy odstępy po obu stronach są takie same, nic nie obciera). Czy ktoś z was ma doświadczenie w regulacji takich bram? Co z tym zrobić?

Napisano

Gdzieś uciekła geometria torów poziomych . Tam się nie reguluje tylko trzeba sprawdzić przekątne . Może tor wózka napędowego sie przestawił  , powinien być idealnie prostopadle do płaszczyzny zamkniętej bramy  

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Tor wózka się nie przestawił, jest idealnie prostopadle. Od samego początku mam problem z szynami bramy po której jeżdżą kółeczka w jej górnej części. Brama często w tym miejscu wpada w drgania lewo-prawo, próbowałem nawet zrobić podpory ściana-szyna bramy żeby tak się wszystko nie wyginało.

Napisano

Witajcie

Rok temu zamontowałem sobie napęd Faac do bramy uchylnej Hormann N80. Miesiąc temu pojawił się problem przycinającej się bramy podczas zamykania (ruchy skrzydła góra-dół mimo że wózek napędu cały czas pcha bramę by ją zamknąć. Dodatkowo brama mniej więcej w połowie uchylenia zaczyna jedną stroną obcierać o ościeżnicę (po zamknięciu bramy odstępy po obu stronach są takie same, nic nie obciera). Czy ktoś z was ma doświadczenie w regulacji takich bram? Co z tym zrobić?

a odepnij napęd i zobaczy czy ręcznie otwierając/zamykając jest ten sam problem

• 5 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

Odświeżam temat ponieważ kilka dni temu znalazłem rozwiązanie. Jeżeli montujecie samodzielnie automat to pamiętajcie o przestawieniu sprężyn bramy na jak najmniejszy naciąg. Brama posiadająca napęd ma samoczynnie opadać. Drżenie bramy pojawiało się w momencie gdy podczas otwierania/zamykania naciąg sprężyn był najsilniejszy.

Napisano

Odświeżam temat ponieważ kilka dni temu znalazłem rozwiązanie. Jeżeli montujecie samodzielnie automat to pamiętajcie o przestawieniu sprężyn bramy na jak najmniejszy naciąg. Brama posiadająca napęd ma samoczynnie opadać. Drżenie bramy pojawiało się w momencie gdy podczas otwierania/zamykania naciąg sprężyn był najsilniejszy.

ja nic takiego nie robiłęm z naciągiem i w 2 bramach było OK

Napisano

Absolutnie nieprawda. Brama po wypieciu napędu zostawiajac ją w środku zakresu pracy nie ma prawa opadać ani podnosić sie sama. Silnik przy pierwszym programowaniu ma funkcje samoadaptacji siły. Odpowiada za to czujnik amperometryczny.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Absolutnie nieprawda. Brama po wypieciu napędu zostawiajac ją w środku zakresu pracy nie ma prawa opadać ani podnosić sie sama. Silnik przy pierwszym programowaniu ma funkcje samoadaptacji siły. Odpowiada za to czujnik amperometryczny.

No to nie mam pojęcia dlaczego u mnie po przestawieniu na najniższe oczko brama przestała latać na boki podczas zamykania. Oczywiście szybciej też się zamyka (szybciej nie tylko w punkcie poprzednich drgań).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.