Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poszukiwania samochodu czesc kolejna -Peugeot 508

Featured Replies

Napisano

Jak wiecie szukam dla dobrego znajomego samochodu, tym razem na tapecie Peugeot 508 w wersji GT z siknikiem 2.2hdi 204KM, rocznik 2012, przebieg 130 tys km.

Zaskakujaco dobre wykonczenie wnetrza, samochod zdaje sie nie posiadac twardych plastikow.

Cena tez do przelkniecia.

Zrobilem filmik chodzacego silnika, wg mnie nie slychac niczego niepokojacego, co sadzicie?

https://vimeo.com/169583642

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor

Twarde plastiki w dolnej czesci ma wiec jak nie posiada? 

Nie tak twarde jak w Kia czy Hyundai w pewnych miejscach (nie dotyczy nowych Tucson i Sportage, bo te samochody podniosly poprzeczke w tych firmach) ;)

Napisano

Nie tak twarde jak w Kia czy Hyundai w pewnych miejscach (nie dotyczy nowych Tucson i Sportage, bo te samochody podniosly poprzeczke w tych firmach) ;)

Jezeli jest twardy jak skorupa, to jak "nie tak twarde" ? :bzik:

Napisano

Czy stopień twardości plastików jest naprawdę głównym wyznacznikiem w przypadku zakupu 4 letniego samochodu z silnikiem diesla? Martwiłbym się innymi rzeczami.

Napisano
  • Autor

Przecież nowy tucson ma pełno twardych plastików , a nawet wewnętrzne klamki są z plastiku.

Porownaj Tucsona do i30, przepasc ;)

Czy stopień twardości plastików jest naprawdę głównym wyznacznikiem w przypadku zakupu 4 letniego samochodu z silnikiem diesla? Martwiłbym się innymi rzeczami.

Oczywiscie, ze nie, plastiki to byla mala dygresja. Jak oceniasz silnik?  :hmm:

Napisano
  • Autor

No to ten egzemplarz 508 odpadl... Wlasciciel cos krecil ze wszystkim i pewne sprawy byly dla mnie podejrzane, ale wyszlo, ze samochod stal pol roku, bo byl klopot z elektryka, zostal wymieniony bsi i niby jest ok, ale nie chce mi sie w to wierzyc  :hehe:

Tak wygląda ta szwjcarska uczciwosc i perelki ze szwajcarii  :phi:

Napisano

No to ten egzemplarz 508 odpadl... Wlasciciel cos krecil ze wszystkim i pewne sprawy byly dla mnie podejrzane, ale wyszlo, ze samochod stal pol roku, bo byl klopot z elektryka, zostal wymieniony bsi i niby jest ok, ale nie chce mi sie w to wierzyc  :hehe:

Tak wygląda ta szwjcarska uczciwosc i perelki ze szwajcarii  :phi:

Ciężko będzie wam kupić auto :)  Trzeba było ostro negocjować cenę, jak się opłaca to czemu nie , w Polsce gdyby okazało się coś nie ok zawsze taniej niż w Szwajcarii. 

Napisano
  • Autor

Ciężko będzie wam kupić auto :)  Trzeba było ostro negocjować cenę, jak się opłaca to czemu nie , w Polsce gdyby okazało się coś nie ok zawsze taniej niż w Szwajcarii. 

Dlaczego ciężko?

Cena nienegocjowalna, ryzyko duze, Kolega sie napalił ale mam nadzieję, że go przekonałem, ze to mina ;)

Napisano

Dlaczego ciężko?

Cena nienegocjowalna, ryzyko duze, Kolega sie napalił ale mam nadzieję, że go przekonałem, ze to mina ;)

Po pierwsze nie baw się w doradzanie komuś. Niech przyjeżdża pojeździj z nim, obejrzyjcie to co wybrał ale niech sam podejmie decyzje.

Po drugie nie wiesz czy to mina, jeżeli to tylko problem z elektryką/elektroniką to jest to do ogarnięcia.

A za dobre auto niestety trzeba zapłacić, tylko tutaj wszyscy kupują auta w stanie kolekcjonerskim poniżej ceny giełdowej od pierwszego właściciela, który ostro doinwestował auto przed sprzedażą. ;)

Napisano
  • Autor

Po pierwsze nie baw się w doradzanie komuś. Niech przyjeżdża pojeździj z nim, obejrzyjcie to co wybrał ale niech sam podejmie decyzje.

Po drugie nie wiesz czy to mina, jeżeli to tylko problem z elektryką/elektroniką to jest to do ogarnięcia.

A za dobre auto niestety trzeba zapłacić, tylko tutaj wszyscy kupują auta w stanie kolekcjonerskim poniżej ceny giełdowej od pierwszego właściciela, który ostro doinwestował auto przed sprzedażą. ;)

Gdyby miał czas i pieniadze to pewnie by przyjechał, ale ani tego, ani tego nie ma, wiec mu doradzam jak moge.

Cena tego Peugeota byla wyzsza-srednia, wiec teoretycznie powinien to byc samochod ok ;)

Napisano

Może to auto właśnie jest ok. Tego nie wiesz;)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Może to auto właśnie jest ok. Tego nie wiesz;)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Po tym, ze prawie siłą wymuszałem możliwosć wykonania jazdy testowej i mogłem się przejechać wyłącznie po mieście i do tego bardzo powoli to szczerze wątpię  :hehe:

No chyba, ze się bali, że Polak im auto rozbije  :phi:

Napisano

Po tym, ze prawie siłą wymuszałem możliwosć wykonania jazdy testowej i mogłem się przejechać wyłącznie po mieście i do tego bardzo powoli to szczerze wątpię  :hehe:

No chyba, ze się bali, że Polak im auto rozbije  :phi:

Ajak do Ciebie by przyjechali Białorusini to bys im zostawil kluczyki i bawcie sie chlopaki?

Napisano
  • Autor

Ajak do Ciebie by przyjechali Białorusini to bys im zostawil kluczyki i bawcie sie chlopaki?

Jesli by zostawili permity i dowody to dlaczego nie?

W Szwajcarii generalnie nie ma problemy z jazdami probnymi, norma jest, ze w salonie czy komisie dostajesz kluczyki i zycza Ci milej jazdy probnej, ba nawet Ci powiedza gdzie najlepiej pojechac i spytaja czy godzinka wystarczy  ;]

W przypadku prywatnych samochodów to tak pol na pol, polowa osob z ktorymi bylem umowiony dawala mi kliczyki i wskazywala kierunek jazdy ;) druga polowa jechala ze mną  ;]