Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak podlaczyc obrotomierz ????????????

Featured Replies

Napisano

Kupilem dzis licznik z obrotomierzem do mojej astry 1.4 82km 92r i okazalo sie ze nie mam drugej wtyczki w aucie do obrotka. Czy ktos wie jak go podlaczyc????? Bede wdzieczny za pomoc.

Napisano

O ile mi wiadomo, licznik z obrotomierzem, czy bez, posiada dwa gniazda, więc i wtyki muszą być dwa w samochodzie. Wszak ten drugi wtyk nie jest wykorzystywany li tylko do obrotomierza.

Napisano
  • Autor

Ja mam tylko jedna wtyczke w liczniku 1111 bez obrotka i w aucie tez. A w tym co kupilem mam wejscie na dwie wtyczki. Potrzebuje schemat jak mam to cudo podlaczyc. PLEASE

Napisano

> Ja mam tylko jedna wtyczke w liczniku 1111 bez obrotka i w aucie tez.

> A w tym co kupilem mam wejscie na dwie wtyczki. Potrzebuje

> schemat jak mam to cudo podlaczyc. PLEASE

Witam!

1. Wypelnij profil, bo koledzy nie beda zbyt chetni pomoc.

2. Moim zdaniem (jestem pewien na 99%) musza byc dwie wtyczki. Z tego co sie orientuje, to jedna sluzyla do podlaczenia temp silnika i paliwa, a reszta to kontroliki. Moge sie mylic, to koledzy mam nadzieje ze mnie poprawia.

A w starym zegarze ile masz wejsc na wtyczki?

Napisano
  • Autor

ale ja mam tylko jedna w aucie i tamtym liczniku W1111. Pomozcie mi.

Napisano

> Ja mam tylko jedna wtyczke w liczniku 1111 bez obrotka i w aucie tez.

> A w tym co kupilem mam wejscie na dwie wtyczki.

Dziwna sprawa z tym jednym wejsciem jeszcze takiego licznika nie widziałem. niewiem.gifU mnie jest dwa wejscia w liczniku W1111. Ile dałeś za licznik i gdzie go kupiłeś?

Napisano

> ale ja mam tylko jedna w aucie i tamtym liczniku W1111. Pomozcie mi.

A masz astre I?

P.S. Podaj w profilu jakies podstawowe dane autka (co by takich zbednych pytan nie zadawac).

Napisano

> Dziwna sprawa z tym jednym wejsciem jeszcze takiego licznika nie

> widziałem. U mnie jest dwa wejscia w liczniku W1111. Ile dałeś

> za licznik i gdzie go kupiłeś?

Tyle, ze ja go rozumiem, ze on w starym ma jedno, a w nowo zakupionym dwa. Mnie tez sie wydaje, ze dziwna sprawa. Przeciez ktos se kostki nie ucial wink.gif

Napisano
  • Autor

Nie. W tym nowym co teraz kupilem liczniku z obrotkiem sa dwa wejscia na piny a w asterce mam tylko jeden pin. Potrzebuje opisu jak mam podlaczyc obrotek do auta.

Napisano

> Tyle, ze ja go rozumiem, ze on w starym ma jedno, a w nowo zakupionym

> dwa. Mnie tez sie wydaje, ze dziwna sprawa. Przeciez ktos se

> kostki nie ucial

Może uciał bo miał licznik z jednym wejsciem grinser006.gif

Napisano

To podłącz tylko tą jedną wtyczkę jak tak masz, wszak na tej wtyczce oprócz wskaźnika temp., paliwa i innych jest również obrotomierz.

Napisano

> Nie. W tym nowym co teraz kupilem liczniku z obrotkiem sa dwa wejscia

> na piny a w asterce mam tylko jeden pin. Potrzebuje opisu jak

> mam podlaczyc obrotek do auta.

Nomalnie wymiana licznika na taki z obrotkiem odbywala sie poprzez podmiane i podpiecie kostek. Wydaje mi sie, przynajmniej ja nie czytalem na forum, ze nikt nie przerabial i dorabial takiej kostki. Jesli mowisz, ze masz tylko jedna kostke, i wszystko, to jest wskazania temp i paliwa oraz kontrolki po jej podlaczeniu dzialaja, to moze poczekaj, moze ktos sie odezwie kto mial taka sytuacje.

Napisano
  • Autor

a ktore piny w liczniku odpowiadaja za obrotomierz, ile idzie do niego kabelkow i gdzie sie go podlacza przy aucie?

Napisano

Wprawdzie re nie było do mnie, ale podłącz tą wtyczkę co masz i obrotomierz powinien działać, jak nie będzie to wtedy będziemy się martwić.

Do obrotka idzie jeden kabelek z ECM koloru zielonego na X21-8 w liczniku.

Zobacz sobie http://www.mechatronika.zagrosze.biz/czarnikm/opelastra.htm#minikomp

Ta druga wtyka, której nie masz jest od kontrolek ABS, poducha i tym podobnych których w swoim aucie nie masz na pewno.

Napisano

> Może uciał bo miał licznik z jednym wejsciem

W starych astrach zdaża się że jest tylko jedna wtyczka kiedyś robiłem kumplowi podświetlenie zegarów w jego astrze z początku produkcji: 91rok i miał zegary normalnie z dwoma wejściami na wtyczki ale wtyczka była tylko jedna drugie gniazdo było puste... ja mam rocznik 93 i u mnie są obie wtyczki tyle że w tej drugiej wtyczce mam tylko 1 kabelek (a obrotomierz działa elegancko)... Co do tego jak podpiąć to kiedyś pamiętam że było na forum trzebaby w archiwum poszperać

Napisano

obrotek bedzie dzialac na tej 1 wtyczce, a jestem tego na 100% pewny bo przedwczoraj u kolesie w vectrze 91 podlanczalem i tez pomyslalem ze nie bedzie trybic bo w astrze mam 2 kostki, ale wystarczy tylko jedna kostka i obrotek pieknie smiga.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.