Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Marea 2.4TD - kilka problemików - pomocy :)

Featured Replies

Napisano

Witam,

Od niedawna jestem posiadaczem Fiata Marea 2,4TD z 1997 roku. Samochodzik jest bardzo fajny, rodzinny i do tego z niezlym wyposazeniem. Mam jednak kilka pytan technicznych - mniemam, iz Wy fachowcy mi pomozecie smile.gif

1) Od momentu kupna swieci mi sie caly czas kontrolka poduszki powietrznej. No moze nie caly czas - jak odpalam silnik na chwile gasnie. Potem sie swieci - caly czas... Co moze byc powodem? Auto z tego co wiem nie mialo wypadku - a poduszki sa OK.

2) Po kupnie musialem troche w niego wlozyc i co nieco wymienilem. Jakoze byl problem z katalizatorem (praktycznie do wymiany) postanowilem w ogole go usunac. Tak tez sie stalo - od tego momentu zapalila sie kontrolka wtrysku paliwa. W czasie jazdy gasnie - ale co jakis czas ponownie sie zapala. Pewnie ma jakąś sonde za katalizatorem. Czy da sie to jakos wylaczyc?

3) Ostatnia sprawa - predkosciomierz. Zdarza sie, ze gdy ruszam on takze rusza. Wtedy wiem jak szybko jade smile.gif Zdarza sie jednak, ze samochod jedzie - a predkosciomierz nie. Podejrzewam rozlaczenie jakiegos przewodu lub cos w tym stylu - ale pewnosci nie mam... Macie pomysly?

Wyczytalem, iz sprawy kontrolek mozna zalatwic poprzez odlaczenie zasilania na minimum 1/2 godziny - czyli reset komputera. Probowalem - nadal swieca...:(

Z gory dzieki za dobre rady i pomysly...

Pozdrawiam!

Napisano

1. jedź na komputer

2. jedź na komputer

3. sprawdź czujnik

Napisano
  • Autor

Odnosnie pkt 3. - gdzie jest ten czujnik? Czy moze bycuszkodzony,zle podlaczony, luzny?

Napisano

> Odnosnie pkt 3. - gdzie jest ten czujnik? Czy moze bycuszkodzony,zle

> podlaczony, luzny?

w skrzyniu zazwyczaj jest...

moze byc brudny lub zepsuty...

Napisano
  • Autor

OK - bede szukal tej skrzyni. Moze znajde wink.gif

I ostatnie pytanko:

Czy na komputer musze jechac do autoryzowanej stacji czy moze to byc serwis, ktory "zajmuje sie również" fiatem? Czy takie badanie jest platne - jesli tak to ile mniej wiecej? Czy chlopaki z serwisu mogą mi to komputerowo ustawić na miejscu od reki?

Napisano

> Czy na komputer musze jechac do autoryzowanej stacji czy moze to byc

> serwis, ktory "zajmuje sie również" fiatem?

może być...

> Czy takie badanie

> jest platne - jesli tak to ile mniej wiecej?

charytatywnie nikt tego nie robi...

od 50 w kosmos...

> Czy chlopaki z

> serwisu mogą mi to komputerowo ustawić na miejscu od reki?

zadzwon i zapytaj...

Napisano

Witam , widzę że patre, podpowiedział jak się do tego zabrać. Jednakże wypadałoby uzupełnić profilek zlosnik.gif....bo El profillo się zajmie tym, grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.