Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klimatyzacja manualna

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem.

Włączyłem klimatyzację i nic.

W tamtym roku chodziła jak złoto, zimą chyba ze 2 razy uruchomiłem. Teraz chciałem włączyć - lampka się pali a klima nie startuje. Miesiąc temu wymieniłem filtr przeciwpyłkowy.

Gdzie szukać przyczyny usterki???

Czy mieliście podobne kłopoty??

CZEKAM NA FACHOWE WSKAZÓWKI

Pozdrawiam

MJ

Napisano

Przyczyn może być kilka:

1. Mało czynnika chłodniczego w układzie klimatyzacji, agregat się nie załącza. Możliwe wycieki czynnika chłodniczedo-zdarza się.

2. Uszkodzona cewka klimatyzacji - jest czynnik chłodniczy, ale agregat nie załączy się, bo zepsuta cewka nie pozwoli na uruchomienie.

3. Itd, itp

Wniosek:

1. Udaj się do profesionalnego serwisu od klimy. Samo sprawdzenie nie będzie kosztowało majątku, a dobry fachowiec od razu będzie wiedział co jest grane.

2. To już było ostatnio poruszane na forum.

Napisano

Mnie też niedziała, udałem się do serwisu i przy napełnieniu wyszło że mam dziure za wiatrakiem w chłodnicy klimy, wszystko co nalali wycikło. Facet powiedział że to typowe, bo wiatrak za blisko przylega chłodnicy. Teraz szukam jakiejś taniej chłodnicy... frown.gif Może masz poprostu za małe ciśnienie, u mnie było 0% napełnienia i dlatego wolge nie zaskakiwała klima.

Napisano

> Facet powiedział że to typowe, bo wiatrak za blisko przylega chłodnicy.

Zdarza się. Trzeba pamętać o tym, że chłodnice też czasami trzeba przemywać wodą albo przedmuchać sprężonym powietrzem, żeby nie zbierały się na niej śmieci. Wtedy istnieje mniejsze prawdopodobieństwo, że zgnije.

Napisano

> tanio kupowałem w jednym z zakładów zrzeszonych w

> http://www.chlodnice.pl/

> 330zł z montażem do Astry II 1,6

O fajno dzięki, nawet widze że w katosach jest oddział to niedaleko mam. A powiedz czy to była nówka-zamienik, czy jakaś po regeneracji? ok.gif

Napisano

> O fajno dzięki, nawet widze że w katosach jest oddział to niedaleko

> mam. A powiedz czy to była nówka-zamienik, czy jakaś po

> regeneracji?

nówka nie śmigana - zamiennik firmy nie pomną

do diesla pewnie drożej będzie, ale i tak pewnie taniej niż gdzie indziej

popytaj, posprawdzaj

Napisano

> Witam

> Mam problem.

> Włączyłem klimatyzację i nic.

> W tamtym roku chodziła jak złoto, zimą chyba ze 2 razy uruchomiłem.

> Teraz chciałem włączyć - lampka się pali a klima nie startuje.

> Miesiąc temu wymieniłem filtr przeciwpyłkowy.

> Gdzie szukać przyczyny usterki???

> Czy mieliście podobne kłopoty??

> CZEKAM NA FACHOWE WSKAZÓWKI

> Pozdrawiam

> MJ

Miałem u siebie identyczne objawy. Po wizycie w serwisie okazało się, że przepuszczają zaworki służące do podłączenia stacji serwisowej i nabijania instalacji czynnikiem chłodniczym. Koszt zaworków 50 PLN, nabicie instalacji 180 PLN. Pozostaje Ci tak jak sugerowali poprzednicy – wizyta w serwisie.

Napisano

Ja wymienialem tez chlodnice tylko w Fce z 93r.. zaplacilem 280 zl za nowke co prawda made in china ale mechanik powiedzial ze jest dobrze zrobiona i bedzie chodzic. dodam ze ta sama tylko ze helli kosztowala 420zl. Tak wiec trzeba szukac. A i wymienialem tez te dwa czujniki ktoryymi sie nabija bo puscil silikon na zaworach i tez uciekalo.. ogoolnie teraz jest wszystko git klima odgrzybiona napelniona i w 100 % szczelna polecam dobry warsztat w okolicach torunia.

Napisano

Ino, że Ty zmieniałeś normalną chłodnicę silnika, a nie skraplacz klimy.

Napisano

> Ino, że Ty zmieniałeś normalną chłodnicę silnika, a nie skraplacz

> klimy.

Jesli chodzi ci poprzez "chlodnice silnika " chlodnice wody to nie wymienialem chlodnice klimatyzacji jest to oddzielna chlodnica umieszczona przed chlodnica wody wyglada bardzo podobnie jest tylko troche ciensza...

Napisano

Nie odpowiadałem Tobie tylko rWicikowi. Proponuję czytanie forum na drzewku a nie na blacie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.