Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Opinie] Honda CR-V III

Featured Replies

Napisano

Miał ktoś styczność?

Interesuje mnie wersja 2.0 z automatem - coś jak to (ogłoszenie poglądowe).

Pytania:

- czy się psuje? (raczej nie, bo to Honda)

- czy się gazuje (raczej tak, bo to stary silnik)

- czemu tak drogo (...bo to Honda?)

Napisano

znajomy ma, się nie psuje

dużo miejsca, z tyłu płaska podłoga

Napisano

Mam, kupiłem miesiąc temu ale 2.2i-CTDi. Na razie jestem zadowolony :-) Pytaj jak coś :-)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Pytaj jak coś :-)

Z pytań ogólnych:

- jak jest z miejscem na szerokość? Najprostszy test - czy siedząc na miejscu kierowcy jesteś w stanie sięgnąć drzwi pasażera?

- jak jest z wyciszeniem i jakością wnętrza? Zarówno przy wybieraniu miejskich nierówności jak i przy prędkościach autostradowych.

- prowadzi się jak typowy suv (wysoko, buja i jedzie gdzie chce) czy raczej osobówka? Patrząc na masę, do ciężkiego klocka mu trochę brakuje. 

- jeżeli masz - jak się sprawdza automat?

Napisano

Szerokość, mam 181cm wzrostu i siedząc na miejscu kierowcy oparty plecami sięgam do końca zagłówka pasażera.

Jakość wnętrza. Mam auto, w którym jeździła rodzina z dziećmi i bardzo duży pies. Nie jest nic nadmiernie zniszczone, nic nie jest wytarte. Podczas jazdy nic nie skrzypi na nierownosciach. Trochę podrapane plastiki w bagazniku od psa. Ale jakość podłogi na tyle dobra, że da się po psie podłogę odkurzyc na zero.

Wyciszenie jak dla mnie na plus. Spodziewalem się gorzej po SUVie, na autostradzie przy 150 na tempomacie jest komfortowo.

Prowadzenie, układ kierowniczy ma malutkiego laga i nie jest idealnie precyzyjny natomiast na pewno jest lepiej niż w niejednym aucie francuskim. Zawieszenie twarde, po prostu twarde. Auto nie przechyla się nadmiernie, dobrze się tym autem jeździ w trasach. Połączenie zawieszenia i układu kierowniczego daje moim zdaniem przyzwoite czucie auta, można sobie pozwolić na szybszy łuk, szybki zakręt i auto po prostu czuć.

Mam najbogatsza wersję jak na ten rocznik (08), m. In. Dach panorama, skóra, ksenony, tempomat, grzanie fotele ale skrzynie mam ręczna więc odnośnie auto automatu się nie wypowiadam.

Od siebie dodam jeszcze, że światła (ksenonowe) są bardzo dobre. Fajnie się tym jedzie w nocy.

Ogólnie jestem przeciwnikiem SUVów, po prostu trafił mi się bardzo pewny egzemplarz- tylko dlatego kupiłem. Ale auto mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

(...) Ale auto mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło.

Super, dzięki  :oki: