Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Panda 1,1 mpi zmiana na 1.2 16v MM ???

Featured Replies

Napisano

Cześć wszystkim. Jako że od dłuższego czasu, stoi mi w ogródku takie cudo jak Panda 1,1 w najsmutniejszej wersji jakiej można sobie tylko wyobrazić ;) czyli total golas - postanowiłem trochę ożywić ten samochód swapem. Budżet jest na to jest mały, bo to 3 auto w domu. Dlatego myślę że 1.2 16v na osprzęcie z magneti z P1 będzie wystarczające.

Moje pytanie brzmi - jakie są przeciw wskazania w takim swapie ? Rozumie, że wiązkę z pod maski z kompem dużym muszę mieć razem z motorem. Czy sprzęgło z zamachem gra ze skrzynią z pandy? Czy to obojętne? Jeżeli coś komuś wpadnie mądrego do głowy to proszę pisać. Z góry dziękuje wszystkim zainteresowanym.

Edytowane przez Filip 1.2 8v

Napisano

generalnie da rade ale jezeli Auto ma wspomaganie kiery i obrotek to nie beda one działały ponieważ w pandzie wsio idzie po Canie , jesli chodzi o 1.2 16v to musisz poszukac z punto 1 z konca produkcji zeby głowica miała otwory do mocowania łapy silnika , koniec 98 roku juz miały nastepnie musisz kupic łape z pandy 100hp , skrzynie odrazu zmien bo na tej skrzyni z pandy 1.1 Auto nie bedzie jechac w konfiguracji z 1.2 16v najlepiej dac 6 albo z seja sportinga.

Napisano
  • Autor

No golas golas, bez wspomagania i obrotka. To w Pandzie licznik nie jest sterowany tym impulsatorem zamiast linki jak seju 1.1mpi? 

BTW myślisz że ta zwykła skrzynka z 1.1 będzie zamulać 16v?

Edytowane przez Filip 1.2 8v

Napisano

jezeli nie masz absu to bedzie napewno impulsator ale jesli Auto ma abs to czyta z absu , skrzynia z pandy 1.1 jest podobna do skrzyni z seja 1.1 mpi miałem w swoim seju 1.4 16v taka skrzynie to Auto nie jechało zmienilem na 6 to sie zrobiła mała rakieta z niego

Napisano
  • Autor

A widzisz... o absie zapomniałem. Akurat w tym aucie jest...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Lepiej zrobic Turbo albo kupic pande 100 hp