Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana wachaczy a pozycja kierownicy

Featured Replies

Napisano

Witka!

Wczoraj machery wymienily mi obydwa przednie wachacza w V50.Zauważyłem że kierownica bardzo minimalnie jest skrecona w lewo podczas jazdy na wprost.Jechać reklamować czy wroci to do poprzedniego stanu po regulacji zbieżności?

Napisano

Po wymianie wahaczy trzeba regulować zbiezność.

Albo tego nie zrobili wcale (ale to chociaż powinni powiedzieć, że trzeba gdzieś jechać i to ustawić), albo przy ustawianiu zbieżn. kierownica nie była dokładnie na wprost.

Niedawno też robiłem zawieszenie i też minimalnie jest skręcona kierownica. Olewam to szczerze mówiąc.

Napisano
  • Autor

Po wymianie wahaczy trzeba regulować zbiezność.

Albo tego nie zrobili wcale (ale to chociaż powinni powiedzieć, że trzeba gdzieś jechać i to ustawić), albo przy ustawianiu zbieżn. kierownica nie była dokładnie na wprost.

Niedawno też robiłem zawieszenie i też minimalnie jest skręcona kierownica. Olewam to szczerze mówiąc.

Czyli rozumiem że regulacja zbieżności nie przywroci kierownicy do poprawnej pozycji?

Mnie to też nie przeszkadza,ale za miesiąc auto idzie do żyda więc jest szansa że kupujący na bank pomyśli że jest coś nie tak z zawieszeniem.

Napisano

Czyli rozumiem że regulacja zbieżności nie przywroci kierownicy do poprawnej pozycji?

Mnie to też nie przeszkadza,ale za miesiąc auto idzie do żyda więc jest szansa że kupujący na bank pomyśli że jest coś nie tak z zawieszeniem.

Nie no - przywróci jak najbardziej. Tylko przed regulacją trzeba dokładnie ją ustawić na wprost, zablokować i dopiero potem regulować - kręcić końcówkami drązków.

Napisano

Jak wymieniałem ostatnio wahacz, to powiedziałem facetowi co ustawiał zbieżność, ze minimalnie kierownica skrecona jest w lewo.

Ustawił jak trzeba i jest ok.