Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lakier - 2015 Golf GTi - taka naprawde slaba ????

Featured Replies

Napisano

Kumple przyjechal dzis 2015 Golf GTi narzekac ;)  -  auto 33k km, 13 miesiecy, dzienni robi dom-praca ok 110km - 100% takimi drogami :hmm:

375228-3x2-940x627.jpg

775.JPG

Nie ma zadnych kamieni ... Nic. :hmm:  Auto nigdy nie bylo na drodze innej niz asphalt :hmm:

A jednak auto wyglada tak, jakby ktos w nie kamieniami rzucal 8]  Ma isc do VeeDub w tym tygodniu ale srednio albo wcale mu sie widzi, zeby roczne auto malowali 8]

Ma ktos doswiadczene, czy rzeczywiscie farba na VAG jest taka slaba, czy to tylko jego egzemplarz jest taki wyklepany w Piatek przed piwem :hmm::no:

Przednia maska

Bonnet%20Zoom%201_zpsvytzqzat.jpg

Bonnet_zps5hx1xt9z.jpg

Bonnet%20Zoom%202_zpskfecdnfk.jpg

Bonnet%20Right%20Zoom%201_zpscylzoxap.jp

Drzwiii kierowcy

Drivers%20Door_zpsvzxdz14d.jpg

Drivers%20Door%20Lower_zpsadtbiqzn.jpg

Driver%20Door%20Lower%20Zoom_zpsd14kirw5

Boki

Bonnet%20Right_zpsfyilalsv.jpg

Drivers%20Door%20Zoom_zpscxo0gsm7.jpg

Przod spoiler

Lower%20Bumper_zpsadhtqp8m.jpg

Lower%20Bumper%20Zoom_zpsctjfsz3y.jpg

Napisano

Ja miałem białego Golfa. Farba jest słaba. Na masce, po 5 latach o 80kkm przebiegu miałem z 5 odprysków. Na drzwiach też miałem. Od drzwi sąsiada.

mar00ha

Sent from ISS

Napisano
  • Autor

Ja miałem białego Golfa. Farba jest słaba. Na masce, po 5 latach o 80kkm przebiegu miałem z 5 odprysków. Na drzwiach też miałem. Od drzwi sąsiada.

mar00ha

Sent from ISS

przekaze, ale to go chyba nie ucieszy ;) - Dotykalem tego i to jest IMVHO dosc glebokie. Problem ma taki ze 3 miesiace przed konce gwarancji chcial GTI opchnac ... W takim stanie a zostalo mu 1 1/2 roku to raczej dobrej $$$ za to nie zobacz, a mowiac szczerze nie wierzylem mu dopoki auta nie zobaczylem. Z kazdym tygodniem pojawia sie nastepny odpad ... 8], mniej widocznych sladow jest 20-30 - nie dostrzezesz okiem jezszcze, ale jak przejedziesz palcem to czuc ze 'klar' juz zszedl  :(  :no: 

Napisano

W EU VW wyślę cie na drzewo bo to uszkodzenia mechaniczne.

Ciekawi mnie jak się sprawa skończy w AU

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ja miałem dużo większe obicia na klapie, ale to wynik pchania się polskimi drogami na wariata, czasem w zimie, czasem między wywrotkami ze żwirem jadącymi na liczne budowy dróg, 

Miałem gradobicie i nic się nie odprysnęło. 

Dość powiedzieć, że 3 razy w ciągu 3 lat wymieniałem szybę od kamieni, więc powiedziałbym, ze lakier dość mocny. 

Z białym nie ma co porównywać niemetaliki z definicji słabsze, wiem po volvo, wprawdzie czarnym,ale... 

Sprzedawca zapewniał, że:

- panie tam też jest 7 warstw lakieru, to bardziej chodzi o połysk itd. 

Ponieważ służbówka to mi to zwisało, ale lakier nie wytrzymywał nawet jak raz ktoś wyjmował bagaż i miękką torbą przejechał, to ślad został. 

Jeszcze nie wiadomo skąd ten golf. 

Mój był z Brazylii chyba... 

Napisano
  • Autor

Jeszcze nie wiadomo skąd ten golf.

Wszystkie Golf jakie u mnie sprzedaja sa Made in Germany, z tymi Made in South Africa, to byla totalna katastrofa - dziennie z 10 prawnikow do sadow wysylali ... ;]

Country of Origin
  • GERMANY
Launch Year
  • 2015
Launch Month
  • 6
Series
  • 7
Model Year
  • MY16
Napisano
  • Autor

Ciekawi mnie jak się sprawa skończy w AU

@@Kiwal

O.K. AFAIK chca malowac auto - wszystkie panele gdzie sa odbicia, plus reszta jesli musza 'wpasowac' kolor. 100% koszt pokryty przez VAG of Australia na gwarancji.

Ale... jemu sie to nie widzi, wiec dealer zaproponowal rozwiazanie ze mu ... da 'touch up marker' :hehe:  za free i dobry deal na trade-in jak kupi od nich nastepnego VAG.

Negocjacje trwaja - i tyle wiem.

184123-425x302-touching-up-car-paint.jpg

Jest zly, i chyba sie z VAG wyleczyl, ale nie wiem...

Ja zasugerowalem opcje dobic do 100k km i oddac do 'magika' ktory pryzjezdza - :hmm: i pozbyc sie do dealer-a a nie prywatnie zeby ludzi nie oszukac. Chyba pojdzie w tym kierunku, :hmm: - ma w razie czego pokrycie od VAG jak tych odpryskow bedzie nastepne 30 ;]

TouchUpGuys2.gif

Napisano

U nas to normalka. Teraz w firmie sa slubowe VW duzo gorzej od Hultaja. Na czarnym bardzo widac slady po kamieniach. 

Napisano
  • Autor

Na czarnym bardzo widac slady po kamieniach.

hmm, a wielu twierdzilo, ze czarny w VAG jest nie 'zainfekowany' choroba kamieni ... podobno (tak wlasciciele twierdza) ciemne nie maja az tak, a tu prosze, z doswiadczenia mowisz cos ineego :hmm: