Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głowica silnika SC 1.1 spi a 1.1 mpi/1.2 Punto 1

Featured Replies

Napisano

Cześć,

szukam głowicy do sc 1.1 spi, jest w dobrych pieniądzach głowica o nr. 46431614. W google wychodzi na to że to jest głowica z 1.2 P1 a sprzedający zarzeka się że to jest głowica z 1.1 spi.Jak to jest, są te głowice zamienne? Czy można zamieniać w komplecie jak juz? Czy trzeba przekładać wałek z 1.1 spi? Akurat to nie jest problemem jak już. Jak to jest z tymi numerami głowic? Przykładowo org. głowica w tym silniku 1.1 spi ma numer 46400108, i wychodzi z google że to jest głowica również z 1.0 uno i itp wiele sprzecznych informacji poza tym.pozdrawiam

Napisano

mam taka glowice 1.1 spi z punto 1

Napisano
  • Autor

Cena? Może być na priv [jaki stan  i itp] Może podaj mi nr tej głowicy jak masz możliwość żeby porównać.

Napisano

Cena? Może być na priv [jaki stan  i itp] Może podaj mi nr tej głowicy jak masz możliwość żeby porównać.

mam ja w Cieszynie w garazu, stan po 140tys, cene zaproponuj

Napisano

Głowica z 1.1spi oraz 1.2spi z punto to jest dokładnie jedno i to samo. Wałki rozrządu również powinny być identyczne bo wg danych technicznych czasy otwarcia zaworów są dokładnie takie same. Chyba, że ten sprzedawca oferuje głowicę od 1.2MPI (ta akurat jest inna niż 1.2spi), żeby to zweryfikować wystarczy fotka od strony kolektora ssącego i/lub oznaczenie wałka rozrządu.

Edytowane przez barkor

Napisano
  • Autor

Numer głowicy którą jestem zainteresowany podałem to : 46431614 , w silniku w którym chcę podmienić głowicę org. głowica ma nr: r 46400108 i jest to seicento z silnikiem 1.1 spi.

Napisano

Inne tylko kułko napędu wałka ja musiałem zmieniać od starej pękniętej

Napisano
  • Autor

Czyli trzeba podmienić koło zębate? To nie jest problem, mogę podmienić cały komplet czyli wałek z kołem zębatym bo w starej głowicy te elementy są w b. dobrym stanie.