Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Deska rozdzielcza

Featured Replies

Napisano

Mam Bravo 1,6 16v SX od dwóch miesięcy (LPG, przebieg 75 tyś km), ja zrobiłem nim ok 3 tyś km, i wszystko ok, ale z jednym nie moge sobie poradzić (i zrozumieć co się dzieje). W tym czasie 4-ro krotnie wyłączyły mi się wskazania na desce (brak wskazań przebiegu km, nie chodzi prędkościomierz i obrotomierz, temperatura ani stan zbiornika paliwa) - wszystko wyłaączone. Pierwszy raz "ELEKTRYK" zaglądnął do bezpieczników (odkręcił 3 wkręty) - poruszął kilka bezpieczników - i "zaświeciło" (nie podejrzałem co zrobił) - pytam ile płacę - 20 zł. Ok. - zrobił, działa, płacę. Za 2 tygodnie - podobnie - nie działa, ale zawsze dzieje się to w chwili uruchamiania samochodu, np po dłuższym (np godzinnym) postoju. Inny elektryk - też bezpieczniki - po lewej, i pokazał mi - że TE DWA, jak wyciągnę, i później równoczesnie włożę - to zadziała (piękne to jest - gdyby to tak miało być, i działać - to byłoby prymitywne). Na moje pytanie ILE - lekka krępacja - ale wziął 10 zł. Kolejny raz - już nigdzie nie jechałem, tylko - bo gdzieś się z tym stwierdzeniem zetknąłem - ale przy innnej usterce - tu na forum - żeby odączyć klemę akumulatora - na 15 min (ponoć "wyzerowanie" komputera, ale dlaczego na 15 min - nie wiem, no ale tak zrobiłem - zegarek, 15 minut czekam), po czym włączam - działa. Kolejny raz - to dzisiaj. Klema, 15 minut (ale czy rzeczywiście musi być te 15 min - następnym razem sprawdzę - to powiem) - włączam, no i oczywiście - jest ok. Z pierwszego "ELEKTRYKA" zrezygnowałem - na stałe - "moja noga już tam ..... - to żaden fachowiec, a mianuje się KOMPUTEROWĄ REGULACJĄ, itp FACHOWIEC (PEŁNO TAKICH). Drugi - MOŻE BYĆ - przynajmniej krępował się brać kasę ZA "TĄ USŁUGĘ" - ale w zasadzie dałem - no bo jednak zrobił. Ale teraz to już jestem SAMOWYSTARCZALNY. Tylko napiszcie mi - co to się dzieje, i jak to działa z tym akumulatorem - poza tym mam w autku jeszcze kilka innych ustererk elektrycznych - ale muszę poszukać rzeczywistego fachowca, a nie "FACHOWCA". Czekam na podpowiedź - od znawców problemu - za co dziękuję. Pozdrawiam WSZYSTKICH.

Napisano

Cześć!

Kiedyś miałem dokładnie ten sam problem.

Odpięcie klemy faktycznie pomaga na jakiś czas. Nie musisz czekać 15 minut, wystarczy odłączyć zasilanie na moment.

Ten sam efekt będziesz miał wyciągając bezpiecznik Service - drugi od lewej w dolnym rzędzie o ile dobrze pamiętam... 270751858-jezyk.gif

Niestety przyczyny usterki nie poznałem bo po jakimś czasie samo przeszło...

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

to jest jedyna nienaprawialna rzecz w naszych autach...

wyciągnięcie bezpuecznika service naprawia usterke ale przyczyny nie zna nikt... w aso sie nie pytałem, bo szkoda czasu...

jak bardzo cie to denerwuje zrób se obejście na bezpieczniku i wstaw przerywacz "resetujący" liczniki bez wyciągania bezpiecznika

Napisano

> to jest jedyna nienaprawialna rzecz w naszych autach...

Widzisz jakie to są dobre auta ? smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.