Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cos ze skrzynia :(:(:(

Featured Replies

Napisano

Jest cieplo OK, zlapie mroz nie moge ruszyc gałka, czasem mam tylko 2 bieg, i wogole gałka jest wtedy w dziwnym ulozeniu, na 2 biegu nie jest odchylona do tylu tylko jakby byla na luzie, do jedynki nie moge dopchnac tylko zgrzyta, rozgrzeje sie po dluzszej jezdzie na 2 biegu wracaja inne jako ostatni zawsze wsteczny, czy to tylko wina oleju, dodam ze wczeniej mialem problemy tylko ze wstecznym inne chodzily, aha i dodam taki szczegol ze mialem przygode z gleboka woda ale czy to tego przyczyna POMOCY LUDKI spineyes.gifbiglaugh.gifyay.gif

Napisano

> Jest cieplo OK, zlapie mroz nie moge ruszyc gałka, czasem mam tylko 2

> bieg, i wogole gałka jest wtedy w dziwnym ulozeniu, na 2 biegu

> nie jest odchylona do tylu tylko jakby byla na luzie, do jedynki

> nie moge dopchnac tylko zgrzyta, rozgrzeje sie po dluzszej

> jezdzie na 2 biegu wracaja inne jako ostatni zawsze wsteczny,

> czy to tylko wina oleju, dodam ze wczeniej mialem problemy tylko

> ze wstecznym inne chodzily, aha i dodam taki szczegol ze mialem

> przygode z gleboka woda ale czy to tego przyczyna POMOCY LUDKI

Jak była głęboka woda to chyba tylko zostaje Ci wyjąc skrzynię wyszyścić i włożyć z powrotem, bo coś mi sie zdaje, ze masz w skrzyni wodno-olejową maź, i jak zamarżnie ta maź to masz efekty.....o których napisałeś wyżej...

Pozdro

Napisano

stawialbym raczej na olej, moznaby sprobowac spuscic olej, przepulkac skrzynie nafta albo ropa i zalac swierzym olejem

Napisano
  • Autor

> Jak była głęboka woda to chyba tylko zostaje Ci wyjąc skrzynię

> wyszyścić i włożyć z powrotem, bo coś mi sie zdaje, ze masz w

> skrzyni wodno-olejową maź, i jak zamarżnie ta maź to masz

> efekty.....o których napisałeś wyżej...

> Pozdro

NIe ma takiej mozliwosci zeby woda dostala sie do skrzyni, jest szczelna, nawej jezeli nie szczelna szybciej wejdzie odlej do nieszczelnego zbiornika z woda niz odwrotnie

Napisano

> NIe ma takiej mozliwosci zeby woda dostala sie do skrzyni, jest

> szczelna, nawej jezeli nie szczelna szybciej wejdzie odlej do

> nieszczelnego zbiornika z woda niz odwrotnie

700tki są nieobliczalne a prawda jest taka,że albo rozkręcisz ,ewentualnie spuścisz olej i będziesz wiedział co masz w skrzyni , albo poczekasz do wiosny i przejdzie samo... tylko ciekawe czy do jesieni wytrzyma to w całości.... 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

Olej to jutro spuszcze bo mnie to wkurza i zobacze co jest a jesli bedzie w nim woda musze rozkrecac i czyscic skrzynie czy zejdzie z olejem, a moze tak jak kolega pisal ropa lub nafta pozniej przejechac sie na krotki odcienk tylko hehehe zeby mi nie spolonela bo jak sie rozgrzeje dostanie samozaplony hehe chyba na tym jezdzic nie mozna, co radzisz bo ze skrzyni wyciagnieciem bedzie troche roboty a tego nie chce

> 700tki są nieobliczalne a prawda jest taka,że albo rozkręcisz

> ,ewentualnie spuścisz olej i będziesz wiedział co masz w skrzyni

> , albo poczekasz do wiosny i przejdzie samo... tylko ciekawe czy

> do jesieni wytrzyma to w całości....

Napisano

Na poczatek sprawdz opcje z olejem bo moze tam byc niezle bagno ja tez tak mam w swoim agencie wink.gif ze mi cieszko biegi wskakuja jak jest zimny ale tylko chwilke do czasu kiedy sie nie nagrzeje przeczysc, wypec syf i zalej swiezym olejem a jak bedzie to samo to niestety ale bez wydzierania skrzyni sie raczej nie obejdzie frown.gif

Napisano

Najpierw wykonaj dłuższą przejażdżkę tak żeby olej w skrzyni dobrze się rozgrzał - szybciej wypłynie przy wymianie. Potem spuść starą oliwę i nalej świeżą.

Nie polecam płukania skrzyni naftą ani ropuchą z uwagi na łożyska, które mogą dostać w czapę grinser006.gif

BTW zimą dzieją się różne cuda - mrozy potrafią nieźle napsuć krwi. Kumplowi w Sportku ostatnio gajga od biegów się zabetonowała. Kwadrans w ciepłym garażu rozwiązał problem.

Pzdr.

Napisano
  • Autor

a wiec zrobione, zaden olej 270751858-jezyk.gif:P:P do skrzyni zeby nalała sie woda to juz trzeba sie wybitnie ppostarac: tam od gałki biegow jest pod spodem taka puszka zapykana i tam poprzez drazek idacy do skrzyni, jezlei guma zle trzyma dostaje sie woda od dolu jest kopułka przykrecana szczelna :D:D jak sie nazbiera w niej wody z blotem to pozniej jak jest zimno to biegi ciezko chodza i to cala sprawa. WIEC ZANIM WEZMIESZ SIE ZA SKRZYNIE SPRAWDZ TO CO POWYZEJ 270751858-jezyk.gif POZDROWKA

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.