Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podłaczenie kamery cofania.

Featured Replies

Napisano

Zacząłem podłączać ten wynalazek w samochodzie bo przez zapas na klapie ciężko widać co dzieje się z tyłu.

Schemat wygląda mniej więcej tak:

Samą kamerę zamontowałem na zderzaku i podłączyłem (-) do masy na słupku, a (+) do przewodu wstecznego między lampami ( mam po jednej lampie na stronę połączone przewodem w progu bagażnika.

Lusterko ( monitor) planuje podłączyć pod zasilanie oświetlenia na podsufitce - Szukać lepszego plusa czy ten wystarczy?

AHA Pacjentka to CRV II.

Napisano

Szukać lepszego plusa czy ten wystarczy?

AHA Pacjentka to CRV II.

Na moje nieuzbrojone oko wystarczy. Kamerka ma na tyle mały pobór mocy, że w niczym nie zagraża podłączenie, jakie planujesz.

Napisano

WITAM

Jeśli ciągniesz przewód sygnałowy od kamery do lusterka, to pociągnij razem (+) od świateł cofania/kamerki. Mam tak zrobione i śmiga ju ż 4 rok bez problemu.

Edytowane przez Aka

Napisano
  • Autor

Juz po sprawie kamera podłączona i działa. Podłączyłem pod światło jak się spali bezpiecznik to bede wtedy kombinował.

Napisano

Witam

Też o tym rozwiązaniu myślę. Jak monitor to nakładka na lusterko? Jak się to spisuje? Czy dodatkowa masa na lusterku nie wpłynie na jego 'urywanie'?

Jaki masz model monitora? Możesz wrzucić zdjecie jak to wygląda ze srodka?

Pozd

Napisano
  • Autor

Witam

Też o tym rozwiązaniu myślę. Jak monitor to nakładka na lusterko? Jak się to spisuje? Czy dodatkowa masa na lusterku nie wpłynie na jego 'urywanie'?

Jaki masz model monitora? Możesz wrzucić zdjecie jak to wygląda ze srodka?

Pozd

a gdzie kolega ma lokalizację - możemy się spotkać i oblookac organoleptycznie?

Z tego co wiem w moim modelu CRV II jeszcze nikomu nie odpadło lusterko od dodatkowej masy ( a mam ten model z polecenia) fotki mogę zrobić na spokojnie. Widok całkiem  fajny spokojnie można cofnąć na żyletki ( coś niemożliwego mając wysoko koło zapasowe na klapie)

mowa o tym zestawie http://allegro.pl/kamera-cofania-lcd-4-3-kolor-zestaw-parkowania-i5130304795.html

Dokładnie o tym zestawie od tego sprzedawcy.