Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pilarka stołowa

Featured Replies

Napisano

Przydałaby mi się do amatorskich zastosowań. Wymagania 1 fazowa, do 1k pln. Głównie cięcie drewna do kominka, zostało mi sporo desek i stempli po budowie. Czasem jakies prace stolarskie.

Jaka jest różnica między: tarczą 250mm 5000 obr/min vs. tarcza 315mm 2800 obr/min. Warto wziąc 315, pewnie będzie bardziej strzępić np. płyty meblowe?

Takie coś znalazłem:

1. 700pln klik

2. 750pln klik

:piwko:

Napisano

Jakby tu powiedzieć - meble, a drewno do kominka, to niezły rozstrzał. Do pierwszego musi być precyzyjna, z culagą mocowaną po obu stronach, stabilnym stołem i tarczą na wrzecionie bez luzów (tarczę dobrą kupisz osobno), a do kominka byle jaka, byle z dużą tarczą.

Napisano

Ja mam taką:

http://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/elektronarzedzia-i-maszyny/pily-stolowe/stolowe-pilarki-tarczowe/stolowa-pilarka-tarczowa-278446/

Kupiłem w promocji za 700zl. Precyzja stołu i culagi w porządku, luz na wrzecionie niezauważalny (choć różnie w różnych egzemplarzach), sztywność taka se, śruba podnoszenia agregatu skrzywiona, ale reklamacja bez problemu, brak softstartu - lepszej w tym budżecie nie znajdziesz do stolarki.

Do kominka może być ta z Twojego linka.

Napisano

Mam tego Scheppacha z Juli i polecam.

Zmieniłem jedynie tarczę na 40Z i nawet płytę meblową da radę (przynajmniej z jednej strony) dociąć całkiem przyzwoicie.

Oczywiście culaga woła o pomstę do nieba, więc zrobione na dniach mam nadzieję będą do niej sanki.