Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Focus mk3 2.0tdci

Featured Replies

Napisano

Witam . Pytalem na kąciku Forda ale zero odpowiedzi. Chciałem zapytać opinie na temat Focusa mk3 kombi z silnikiem 2.0 diesel 140koni.. jak z awaryjności ,jak z Ruda, czy ma jakieś typowe bolączki i jakie mniej więcej spalanie.. i silnik czy jest jakiś problematyczny..

Pozdrawiam

Napisano

Mam 2 szt z 2012 roku 170 i 180tys km jedyna awaria która unieruchomiła samochód to pad akumulatora, w drugim wymieniony był czujnik ciśnienia doładowania.

Tak to tylko zwykła eksploatacja, olej co 20 tys., hamulce, w jednym wymieniony był łącznik stabilizatora przód, wahacze, amortyzatory są nadal oryginalne.

Silnik bezproblemowy, cichy bez wibracji w środku, nie czuć że to diesel, pali przy dynamicznej jeździe z kompa  5,7 na 100, autostrada przy prędkościach 180+ max zanotowane 7,6. Więc jest bardzo przyzwoicie, Samochód bardzo cichy, wygodny, dobre radio, dynamiczny. Miejsca w środku ie brakuje bagażnik spory jednak ja mam dojazdówkę więc wysokość w bagażniku przeciętna i brakuje schowków. Na autostradzie oczywiście w DE prędkość przelotowa 180 km to nie problem, przy umiarkowanym spalaniu i ciszy w środku.

Co do rudy to standardem jest odpadający lakier przy tylnym zderzaku, na nadkolu ja robiłem zaprawki, ogólnie jest lakier delikatny przy jeździe autostradowej dużo odprysków na zderzaku i masce.

Napisano

Dla mnie wada nie do przeskoczenia byl okrutnie tandetny srodek projektowany przez jakies bezguscie-fana Transformers... I silnik tuz nad ziemia. We wszystkich wyciekal olej ze skrzyni w okolicach wybieraka.

Edytowane przez teg

Napisano
  • Autor

Może ciut starszego i większego brata wziasc pod uwagę.. Mondeo mk4 z tym samym silnikiem bo sporo ich więcej niż focusow

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.