Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Powitanie / Problemy z ukl. chlodzenia

Featured Replies

Napisano

Witam,

Na wstepie pragne sie serdecznie przwitac bow.gif

3 tyg temu stalem sie szczesliwym posiadaczem CC 899 wtrysk, niestey od poczatku mam problem z ukladem chlodzenia. Mianowicie autko grzeje sie niemilosiernie, zwlaszcze ze uzywam go do jazdy w miescie.

Efektem bardzo charakterystycznym jest "wypluwanie" plynu chlodniczego przez korek wlewu w zbiorniku wyrownawczym, dzieje sie to przewaznie po zatrzymaniu autka i zgaszeniu silnika.Slychac bulganie i po chwili pod autem robi sie kaluza...

Czasami potrafi wypluc cale 2 litry... frown.gif srednio to ok 0,5L

Mechanik sprawdzil termostat, chlodnice,wentylator wszystko dziala jak trzeba, wszystkie rurki sa gorace. Jak dla mnie pozostala juz tylko UPG, ale podobno powinien kopcic na bialo...a tu dymek czysty az milo wink.gif

Czy ew ktos ma jakis pomysl co jeszcze sprawdzic zanim rozbiore silnik... niewiem.gif

Pozdrawiam 30.GIF

Mariusz

Napisano
  • Autor

> hmm a odpowietrzyc uklad probowales ??

Sam osobiscie - nie.

Auto stalo pare dni u mechanika, pamietam ze odbierajac strasznie narzekal, ze mial problemy z odpowietrzeniem ukladu...ale rzekomo mu sie udalo...

No coz sprobuje sam wink.gifsciana.gif

Napisano

> Witam,

> Na wstepie pragne sie serdecznie przwitac

> 3 tyg temu stalem sie szczesliwym posiadaczem CC 899 wtrysk, niestey

> od poczatku mam problem z ukladem chlodzenia. Mianowicie autko

> grzeje sie niemilosiernie, zwlaszcze ze uzywam go do jazdy w

> miescie.

> Efektem bardzo charakterystycznym jest "wypluwanie" plynu

> chlodniczego przez korek wlewu w zbiorniku wyrownawczym, dzieje

> sie to przewaznie po zatrzymaniu autka i zgaszeniu

> silnika.Slychac bulganie i po chwili pod autem robi sie

> kaluza...

> Czasami potrafi wypluc cale 2 litry... srednio to ok 0,5L

> Mechanik sprawdzil termostat, chlodnice,wentylator wszystko dziala

> jak trzeba, wszystkie rurki sa gorace. Jak dla mnie pozostala

> juz tylko UPG, ale podobno powinien kopcic na bialo...a tu dymek

> czysty az milo

> Czy ew ktos ma jakis pomysl co jeszcze sprawdzic zanim rozbiore

> silnik...

> Pozdrawiam

> Mariusz

a jak sprawdzil termostat ... bo u mnie tez rurki robily sie gorace a termostat ne puszczal do konca i sie wlasnie gotowal ....

Napisano

Witam. Miałem identyczny problem w cc900 i tak sobie z nim jeździłem az wydmuchało uszczelke pod głowicą. Piszesz, że wszystkie wazne elementy sprawdziłeś. Czy po nagrzaniu zauważasz spadek mocy. Ja na poczatku nie zauważyłem i tez nie dymił. Może sie okazać, że jest na przykład jakas mała nieszczelność pod głowicą. Nie czekałbym z naprawą, ale lepiej to skonsultuj z dobrym mechanikiem. jeżeli wąż gumowy łączacy chłodnice z termostatem po nagrzaniu robi sie twardy, to pewnie przyczyną jest upg. Pozdrawiam

Napisano

witaj ok.gif

jestes w miare krotko i forum wooooolno dziala, wiec nie polecam szukaj zlosnik.gif

u mnie bylo podobnie, zrobilem o tym caly watek na forum zlosnik.gif furak szybko sie grzal, nie dymil, babelkow w zbiorniczku nie bylo, po wylaczeniu silnika slychac było bulki, polewało tez troche zbiorniczkiem, bo notorycznie byl wilgotny, odpowietrzanie skutkowalo na 3-4 dni, ogrzewanie....bylo do momentu jak nie wlaczyl sie wentyl, pozniej juz zimnica ;-/ Sprawdzone bylo wszystko az w koncu zdjeta zostala glowica. Okazalo sie, ze byly przedmuchy na dwoch cylindrach. Po malym splanowaniu glowicy i zalozeniu nowej uszczelki objawy zniknely. Furka zaczela bardzo ladnie sie krecić, a ogrzewanie dziala bez zarzutu wink.gif zdejmuj zatem glowice i do roboty ok.gif

J

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.