Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niekończąca się regulacja ... co zrobić ??

Featured Replies

Napisano

I znowu walcze z moim turbo LPG tym razem ze zwykłą śrubą (komp za bardzo mi "pulsował" mieszanką)

No i teraz problem który mam to non stop za bogata mieszanka oslabiony.gif i nie moge jej za nic zubożyć ,bo jak skręcam główną śrube (na wężu) to mi skubany nie chce odpalać i na wolnych gaśnie ...

Teraz mam praktycznie maksymalnie zakręcony reduktor (śrubka na reduktorze) i dalej jest za bogato jak się tylko gaz dotknie to mieszanka 0,8 V ... A regulacja w druga strone też nie specjalnie sie sprawdza ,bo jak zakrecam śrube to pomimo mocno odkręconego reduktora dalej nie odpala i nie prcuje na wolnych bez gazu ... no i nie mam pomysłu co dalej ....

Teraz mam zwykły mikser z rurką ściętą ,śr wew. 30mm - teoretycznie powinienem w takim wypadku dać z większym przelotem ,ale wtedy skubany ma wieeelka dziure w obrotach ,tak ,że ledwo da się ruszyć ...

I bądź tu mądry confused.gifconfused.gifconfused.gif Ma ktoś jakiś pomysł ??

Napisano
  • Autor
No i najprostsze rozwiązanie okazało się najskuteczniejsze ... najlepiej działa rura fi 50 (czyli taka jak mam dolot) i rura w kiełbache fi 15 (do połowy) -dziwne bo bez żadnej zwężki (no oprócz tej rury dyszy) dział tak jak powinien ,bez żadnej dziury w obrotach ok.gif i mieszanka w końcu zubożała ok.gifok.gif Tylko doregulować i będzie wypas ok.gif
Napisano

> No i najprostsze rozwiązanie okazało się najskuteczniejsze ...

> najlepiej działa rura fi 50 (czyli taka jak mam dolot) i rura w

> kiełbache fi 15 (do połowy) -dziwne bo bez żadnej zwężki (no

> oprócz tej rury dyszy) dział tak jak powinien ,bez żadnej dziury

> w obrotach i mieszanka w końcu zubożała Tylko doregulować i

> będzie wypas

Czy przypadkiem nie mówiłem Ci o takim mikserze? cfaniaczek.gif. Brc do turbo ma takie właśnie miksery.

Np.:

12mm00320605+.jpg

12mx00120004-.jpg

12mx00140003-.jpg

Napisano
  • Autor

> Czy przypadkiem nie mówiłem Ci o takim mikserze? . Brc do turbo ma

> takie właśnie miksery.

> Np.:

Ależ oczywiście ,że mówiłeś i właśnie po Twojej odpowiedzi przeszedłem na system ze ściętą rurką zlosnik.gif -ale wedle katalogu to ma zwężkę 32 -i z takimi walczyłem ,ale ciężko było to dostroić (przynajmniej w przerobionym mikserze jak zwężkę wywaliłem prychał i zdychał i nie cciał jechać) - a jak wywaliłem mikser i dałem zwykłą rure fi50 z wklejoną dyszą (rura w kiełbache) bez zwężek to auto zaczęło normalnie jeździć - teraz tylko próbuje go doregulować ,ale jest duuużo lepiej ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.