Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tajemniecze gasnięcie -MPI

Featured Replies

Napisano

witam ! taka sprawa auto samo gasnie na jałowym - jak otworze drzwi to słysze taki leciutenki pisk ale cały czas - ( czy to moze byc pompa paliwa walnieta ze on tak gasnie ? ) krokowy itp wyczyszczone .. zauważyłem ze dzieje sie tylko tak w okresie letnim ze on tak gasnie !!! zimą nie gasł sam ( moze sie cos tam przegrzewa ?? tylko co !!! jak zgasnie to zapali ale trzeba gaz pompowac bo bez niego raczej nie podoła !!kreci 2 razy zapali na ułamek sekundy i gasnie i dam gaz do pali i jedzie dalej auto nic nie szarpie itp jedzie płynnie ale czemu sie tak dzieje !!! pomóżcie mi bo go podpale angryfire.gif przebieg 40 kkm orginalny !!!!

Napisano

> witam ! taka sprawa auto samo gasnie na jałowym - jak otworze drzwi

> to słysze taki leciutenki pisk ale cały czas - ( czy to moze

> byc pompa paliwa walnieta ze on tak gasnie ? ) krokowy itp

> wyczyszczone .. zauważyłem ze dzieje sie tylko tak w okresie

> letnim ze on tak gasnie !!! zimą nie gasł sam ( moze sie cos

> tam przegrzewa ?? tylko co !!! jak zgasnie to zapali ale

> trzeba gaz pompowac bo bez niego raczej nie podoła !!kreci 2

> razy zapali na ułamek sekundy i gasnie i dam gaz do pali i

> jedzie dalej auto nic nie szarpie itp jedzie płynnie ale czemu

> sie tak dzieje !!! pomóżcie mi bo go podpale przebieg 40

> kkm orginalny !!!!

Sprawdź termostat powietrza ciepłego , czy nie jest cały czas otwarty.

Napisano

> Sprawdź termostat powietrza ciepłego , czy nie jest cały czas

> otwarty.

w MPI nie ma czegos takiego biglaugh.gif

pozdr.

Napisano
  • Autor

> w MPI nie ma czegos takiego

> pozdr.

a ty co o tym sądzisz zauważyłem ze dzieje sie to jak mocno nagrzany np jak w korku stoje ale nie jest to warunek pozdro confused.gif

Napisano

> a ty co o tym sądzisz zauważyłem ze dzieje sie to jak mocno nagrzany

> np jak w korku stoje ale nie jest to warunek pozdro

hej. mam u siebie to samo. jak sie nagrzeje to przy wolnych obrotach badz przy dojezdzaniu do krzyzowki lubi sobie gasnac. wymieniane : przepustnica, krokowy, podmieniany komp (zaden nie wykazywal bledow) i problem dalej wystepuje. W koncu odpuscilem bo juz mi sie znudzilo jezdzenie po ASO. Aczkolwkiek ktos mi ostatnio podsunal pomysl zeby podmienic mapsensor. Sprawdze to w tygodniu i dam ci znac

• 4 lata później...
Napisano

chyba wlasnie pobilem rekord w odgrzewaniu kotletow smile.gif

wydaje mi sie ze problem rozwiazany. calkiem przez przypadek bo olalem temat i auto jezdzilo tak ostatni 3 lata bez jakiejkolwiek ingerencji. przy okazji zmiany kol na zimowe wzialem seja zony na warsztat celem przegladu przed zima. po zdjeciu obudowy powietrza i zatknieciu malego kanalu auto nie zgaslo tylko chodzilo dalej. ktorys "fachura" w ASO pare lat temu musial podkrecic srubke bo przepustnica byla lekko uchylona. po zamknieciu przepustnicy auto zaczelo na wolnych pracowac duzo rowniej ale jeszcze nie bylo to to. podmienilem czujnik walka rozrzadu - i znow lekko lepiej ale jeszcze nie to. dopiero dolozenia dodatkowej masy do silnika bezposrednio z aku rozwiazalo problem. narazie 2 tygodnie bez 1 zgasniecia, silnik inaczej reaguje na gaz, nie ma zaduszen. jak widac problem bylo lekko zlozony. dodam ze wszystkie masy byly nie raz czyszczone ale to nie rozwiazalo problemu. 4 serwisy Fiata i 2 lata walki na gwarancji. fajne mamy serwisy crazy.gif

teraz Panowie z interfejsami potrzebuje infa o prawidlowych odczytach z tps i map na wolnych obrotach przy temp plynu 90 st.

Napisano

> chyba wlasnie pobilem rekord w odgrzewaniu kotletow

> wydaje mi sie ze problem rozwiazany.

nastomiast problemem kolegi Delay byl czujnik polozenia walu.

wiem, bo moja serce.gif jezdzi tym samochodem od tamtego czasu i to my naprawialismy te usterke. zlosnik.gif

Napisano

> nastomiast problemem kolegi Delay byl czujnik polozenia walu.

> wiem, bo moja jezdzi tym samochodem od tamtego czasu i to my naprawialismy te usterke.

czujnik walu, krokowiec, komputer itp byl wymieniany jeszcze przez aso w latach 2001-2003 - potem sam wymienialem jeszcze czujnik raz - nic nie dalo

Napisano

> czujnik walu, krokowiec, komputer itp byl wymieniany jeszcze przez aso w latach 2001-2003 - potem

> sam wymienialem jeszcze czujnik raz - nic nie dalo

ło matko nie mów, że tego sejka jeszcze masz icon_eek.gif

Napisano

> witam ! taka sprawa auto samo gasnie na jałowym - jak otworze drzwi to słysze taki leciutenki

> pisk ale cały czas - ( czy to moze byc pompa paliwa walnieta ze on tak gasnie ? ) krokowy itp

> wyczyszczone .. zauważyłem ze dzieje sie tylko tak w okresie letnim ze on tak gasnie !!! zimą

> nie gasł sam ( moze sie cos tam przegrzewa ?? tylko co !!! jak zgasnie to zapali ale

> trzeba gaz pompowac bo bez niego raczej nie podoła !!kreci 2 razy zapali na ułamek sekundy i

> gasnie i dam gaz do pali i jedzie dalej auto nic nie szarpie itp jedzie płynnie ale czemu sie

> tak dzieje !!! pomóżcie mi bo go podpale przebieg 40 kkm orginalny !!!!

znam jeden taki przypadek w którym wymiana GMP tez pomogła

Napisano

> ło matko nie mów, że tego sejka jeszcze masz

mam smile.gif ma u mnie dozywocie - po pierwsze sentyment po drugie jak mam komus za grosze go oddac to niech jezdzi az padnie. auto na dzis ma najechane ponad 145000 km i w sumie wiekszych problemow nie bylo (poza nieudacznikami mechanikami przez ktorych musialem np pompe hamulcowa wymienic i z uzytkowych rzeczy maglownica siadla przy 120 000. sekwencja spisuje sie prawidlowo, rdzewiec nie rdzewieje wiec jako 2 auto w domu musi zostac. aczkolwiek wolal bym cos z marki ktora sie zajmuje czyli opla bo w razie "w" wszystko mam na miejscu u siebie w warsztacie

Napisano

u mnie sej też ma dożywocie smile.gif

Masz warsztat serwisujący ople? To fajnie, będzie komu zawieść moje 2.2dti cfaniaczek.gif

Napisano

> u mnie sej też ma dożywocie

> Masz warsztat serwisujący ople? To fajnie, będzie komu zawieść moje 2.2dti

tylko i wylacznie ople smile.gif

pisz na pw co sie spsulo

Napisano

> tylko i wylacznie ople

> pisz na pw co sie spsulo

narazie niewiele blush.gif przez 2 latka

- kolo pasowe

- czujnik położenia przepustnicy

- termostat

- napinacz paska (dziwne piski)

Teraz czekam na coś grubego czyli dwumas i pompe paliwa wrrr.gif bo to podobno standard przy tych silnikach

W przyszłym tygodniu wale do Susza i może bym przez Kwidzyn jechał...chętny na spota? cfaniaczek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.