Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lamerskie pytanie (skrzynia biegów)

Featured Replies

Napisano

Witam

Dużo się na forum pisze o zmianie oleju w skrzyni, a ja chciałem sprawdzić jego poziom. U mnie ze skrzyni wystają tylko takie "korki" bez nacięć na klucz, po prostu okrągłe, a żadnych śrub nie widać, macałem gdzie tylko mi ręka dostaje i nic nie wymacałem frown.gif

Napisano
  • Autor

no kurcze na pewno ktoś wie o co chodzi. Wczwśniej tyle osób pisało o oleju w skrzyni crazy.gif

Napisano
  • Autor

ale na bank jest to ąruba? bo na razie widze tylko te "korki".

Dzięki za odpowiedź

Napisano

> ale na bank jest to ąruba? bo na razie widze tylko te "korki".

> Dzięki za odpowiedź

zasiegałem języka specjalistów mechaników "było ich kilku" i wszyscy byli zgodni że oleju w skrzyni się nie wymienia ewentualnie dolewa .Śruba kontrolna znajduje sie przy lewej półosi nieco powyrzej gumy i bardziej w strone kabiny Klucz 13 dojście od góry trochę utrudnione ale życie Moja śróba ciężko szła ale olej stan OK Wyczyściłem tylko magnes znajdujący się w śróbie Było na nim troche mystu Drucikiem sprawdziłem stan Był nieco poniżej otworu W razie "W "tamtędy najlepiej dolewać przy pomocy butelki i wężyka ok 1,6litra pojemność skrzyni Szczęścia

drive.gif

Napisano

Muszę tu koledze przyznać rację z tą wymianą. Od niedawna mam astrę i jakie było moje zdziwienie że nie ma korka spustowego w skrzyni, pojechałem więc na wymiane ojeju a gośc powiedział mi że się nie wymienia icon_eek.gif . Postanowiłem udać się do ASO OPEL a tam uzyskałem takie info " producent nie przewiduje wymiany oleju a manualnych skrzyniach biegów w Oplu, tylko się go uzupełnia chyba że była jakaś awaria i remoncik, to wtedy tak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.