Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak akumulatora a zamknięcie drzwi

Featured Replies

Napisano

Cześć,

W ostatnim czasie pojawił się następujący problem. Jak zamknąć drzwi (ryglem) przy wyciągniętym akumulatorze ?

Tylko nie mówcie że jest to prostsze niż się wydaje. Bo będę musiał się schować do jamki  :facepalm:

Napisano

Przekręcając kluczyk w zamku w drzwiach.

masz tylko w drzwiach kierowcy. NAjlepiej otworzyć maske, na resztkach mocy z centralnego zamknąć auto i wyciągnąć aku zatrzaskując maskę. Otwieranie auta kluczyk i zamek pod klamką kierowcy.

Ale coś mi świta, że jest jakiś sposób na zamykanie każdych drzwi osobno. Coś chyba nawet tu czytałem...

Napisano

w drzwich - przynajmniej tylnych sa jakies pokrętla analogiczni do blokady antydziecięcej.

Ale bałem się ich używać:P

NIe wiem czy ci padł czy chcesz ladować w domu w kuchni.

Mój sąsiad śmiał się ze mnie 2 tyg temu że nowy aku mam. On se podładuje wieczorem i odpala rano.

Teraz widze jak chodzi koło auta z kablami, prostownikami. Nie miał odwagi podejść i prąd pożyczyć heheheh

Napisano
  • Autor

Przekręcając kluczyk w zamku w drzwiach.

Tylko drzwi kierowcy mają zamek. Tak czy inaczej nie wsadzisz kluczyka do zamka bez podniesienia klamki. Jak ją podniesiesz, drzwi otwierają się. W ten sposób można auto otworzyć, ale go nie zamkniesz.

Napisano
  • Autor

masz tylko w drzwiach kierowcy. NAjlepiej otworzyć maske, na resztkach mocy z centralnego zamknąć auto i wyciągnąć aku zatrzaskując maskę. Otwieranie auta kluczyk i zamek pod klamką kierowcy.

Ale coś mi świta, że jest jakiś sposób na zamykanie każdych drzwi osobno. Coś chyba nawet tu czytałem...

Jeżeli masz otwartą maskę nie zamkniesz auta z centralnego zamka. Migają kierunkowskazy informując że coś jest nie tak, siłowniki stoją w miejscu, 

Napisano
  • Autor

w drzwich - przynajmniej tylnych sa jakies pokrętla analogiczni do blokady antydziecięcej.

Ale bałem się ich używać :P

NIe wiem czy ci padł czy chcesz ladować w domu w kuchni.

Mój sąsiad śmiał się ze mnie 2 tyg temu że nowy aku mam. On se podładuje wieczorem i odpala rano.

Teraz widze jak chodzi koło auta z kablami, prostownikami. Nie miał odwagi podejść i prąd pożyczyć heheheh

Mechanizm antydziecko działa na klamkę od środka. Klamka od zewnątrz działa normalnie.

Napisano

tak ale są dwa pokrętła. Anty dzieciak - znam zasadę.

Ale jak działa drugie pokrętło?

oczywiście trza by zajrzeć w instrukcje.

Napisano
  • Autor

tak ale są dwa pokrętła. Anty dzieciak - znam zasadę.

Ale jak działa drugie pokrętło?

oczywiście trza by zajrzeć w instrukcje.

Masz lepszy model bo u mnie jest tylko jedno - anty dziecko. Żeby nie było, poszedłem właśnie i sprawdziłem na żywym organizmie.

Napisano

Masz lepszy model bo u mnie jest tylko jedno - anty dziecko. Żeby nie było, poszedłem właśnie i sprawdziłem na żywym organizmie.

zrób zdjęcie drzwi, są takie białe/szare okienka i tam to robisz.

Jeżeli masz otwartą maskę nie zamkniesz auta z centralnego zamka. Migają kierunkowskazy informując że coś jest nie tak, siłowniki stoją w miejscu, 

nie wiem w którym miejscu jest czujnik otwarcia maski, a może go oszukać można?

Napisano

W przednich drzwiach zarówno pod klamka kierowcy jak i pasażera jest miejsce na kluczyk. Kiedyś też myślałem że jest tylko w drzwiach kierowcy, ale poszedłem sprawdzić i się zdziwiłem.

Czujnik zamknięcia/otwarcia maski jest zintegrowany z zamkiem. Można go odłączyć rozpinając kostkę nad prawa lampą.

Metoda zamykania drzwi bez aku jest opisana w instrukcji. jak siądę do kompa to wstawie zdjęcia, z Tel nie umiem.

Edytowane przez maka131

Napisano

Tylko drzwi kierowcy mają zamek. Tak czy inaczej nie wsadzisz kluczyka do zamka bez podniesienia klamki. Jak ją podniesiesz, drzwi otwierają się. W ten sposób można auto otworzyć, ale go nie zamkniesz.

post-139947-0-56975000-1484209031_thumb.png

Napisano

no to mnie wyprzedziłeś z tą instrukcją.

ja dokładam zdjęcia klamek przednich oraz kostka podłączenia czujnika otwarcia maski

drzwi pasażera

post-191679-0-16224300-1484213180_thumb.jpg

drzwi kierowcy

post-191679-0-52936500-1484213188_thumb.jpg

kostka, widać ją po zdjęciu tej cienkiej osłony nad chłodnicą

post-191679-0-37975000-1484213196_thumb.jpg

Napisano

no to mnie wyprzedziłeś z tą instrukcją.

Tak to niestety jest, że większość ludzi nie czyta instrukcji. U mnie jak młody przychodzi z jakimś problemem opisanym w instrukcji, to najpierw dostaje w łeb, a potem jest odsyłany do lektury.   ;]

Napisano

kostka, widać ją po zdjęciu tej cienkiej osłony nad chłodnicą

masz u siebie alarm ? bo u mnie przy zamku nie ma czujnika otwarcia a sama kostka jest tak jak u ciebie przy prawej lampie 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.