Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Zamek klapy bagażnika (kombi) - nie otwiera centralny i z kluczyka. Brak reakcji.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Od jakiegoś czasu nie mogę otworzyć tylnej klapy od bagażnika w mojej astrze g. Zamek centralny nie reaguje, a po przekręceniu kluczykiem w prawo słychać odgłos z zamka ale nie ma efektu. W lewo natomiast jest lekki odgłos zamka ale nadal nie można otworzyć klapy.

Kilka pytań:

1. Jak otworzyć klapę bagażnika od środka?

2. Po otwarciu, co sprawdzić w pierwszej kolejności, tak żeby mieć pewność co trzeba kupić lub naprawić, bez większego wysiłku.

3. Może ktoś z forumowiczów ma schemat, rysunek jak to wygląda?

Moje podejrzenia to:

1. Przyrdzewiały zamek

2. Uszkodzony elektromagnes od centralnego zamka

3. Może jakieś cięgna zerwane?

Proszę o pomoc, bo fajnie by było używać bagażnik :) 

Napisano

nie wiem jak to wygląda w astrze ale w citroenie c3 jak zamek był leniwy to od srodka nalezalo wsadzić wkrętak w dziurke i go trochę przekrecic . po wyregulowaniu działa elegancko . sprawdz czy nie ma tam otworka rewizyjnego ze srubka .latarka konieczna .

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja niestety mam odwrotny problem - czyli zamek nie łapie ucha w podłodze czyli nie zamyka. 

Pytanie brzmi - gdzie i kto handluje takimi nowymi. Nasz Naczelny Inżynier podawał kiedyś że pasą od Zafiry, Vectry i innych Opli. 

Nie mogę rozebrać i naprawić istniejącego, bo muszę jechać po te auto 200km w sobotę i muszę mieć już dobry zamek w ręku. Przekładka i wio do domu.

Napisano
Dnia 2.02.2017 o 13:23, Esol napisał:

Ja niestety mam odwrotny problem - czyli zamek nie łapie ucha w podłodze czyli nie zamyka. 

Pytanie brzmi - gdzie i kto handluje takimi nowymi. Nasz Naczelny Inżynier podawał kiedyś że pasują od Zafiry, Vectry i innych Opli. 

Nie mogę rozebrać i naprawić istniejącego, bo muszę jechać po te auto 200km w sobotę i muszę mieć już dobry zamek w ręku. Przekładka i wio do domu.

@Orochimarugdybyś nie zauważył to było do Ciebie. Możesz wygrzebać temat od czego jeszcze pasują zamki?

Napisano

Zamek do Astry G kombi pasuje z Zafiry A, Merivy A, Vectry B, Omegi B i Combo C.

• 4 miesiące później...
Napisano
Dnia 6.02.2017 o 20:09, Orochimaru napisał:

Zamek do Astry G kombi pasuje z Zafiry A, Merivy A, Vectry B, Omegi B i Combo C.

Podepnę się pod temat, bo problem mam ;]

Szlag trafił otwieranie klapy z centralnego (nie wiem - kable? ), z kluczyka też nie ma możliwości - zamek dawno temu się zasyfił, ja temat zlałem i teraz lipa ;]   - ale to w tej chwili nieistotne - jest opcja bez demolki tapicerki otworzyć AG kombi od środka? Auto mam zapakowane pod sufit po wywczasie, ale dogrzebałem się do klapy i powiem szczerze, że nie mam pomysłów ;] .

Autokąciku - pomocy ;) 

Edit: 

Dojście jest bardzo proste:

Odkręcamy w sumie 4 torksy, lekko podważamy tapicerke od góry i mamy siłownik w zasięgu ręki.

Edytowane przez Hysek
Problem rozwiązany

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.