Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolejne dywagacje na temat zakupu auta

Featured Replies

Napisano

Jezedze Astra H i od conajmniej 2 lat od czasu do czasu wpadam na pomysl zmiany.

Ogolnie nie jest zle, sie nie psuje, jezdzi za grosze (LPG), ale przydaloby sie cos wiekszego, ale wystarczy kompakt kombi, wielkich wymagan co do wypasu niby tez nie mam (dieslowi mowie nie), moze byc demo czy nawet po wypozyczalni, ale max gdzies 20kkm i z daktura 23% VAT.

Przyznaje sie, ze jako ten, ktory krytykowal kacikowego weterynarza, tez wolalbym zeby bylo jak najtaniej i w kupnie i uzytkowaniu.

Znalazlem wczoraj na allegro Insignie kombi 2016, 15kkm, z 1,4 turbo 140KM, a wiec da sie zalozyc LPG (to wszystko za 83500 brutto).

Ostatnio w BI stala nowka w HB za 72000 do urwania, ale z 1,8 140KM (LPG lyka, o luzach zaworowych wiem). Tyle, ze nie kombi i odpuscilem, Stare Insignie dostepne sa juz tylko z placow dilerow, albo jesli ktos zamowionej nie odbierze, na 1,4t raczej nie ma co liczyc.

Myslalem tez nad Avensisem, ale przynajmniej na zdjeciach strasznie nisko przedni zderzak wisi, choc pewnie za duzo od Insigni nie odbiega, w koncu to osobowka.

Do LPG idealny jest Fusion 2,5, ale nie mam pojecia jak z jego kompatybilnoscia z europejskim Mondeo jest i nie mam przekonania do sciaganych aut.

Wiem, ze stary model, ale mi to nie przeszkadza, astra tez byla kupiona w identyczny sposob i mimo, ze nie licze to podejrzewam, ze nawet kolega z Cruzem nie umywa sie do taniosci eksploatacji i zakupu tego auta.

Z 2 strony jezdze na budowy, tzn. nie po placu budow, ale ludziska ww dziwnym terenie teraz sie buduja i polne blota czy sciezki zasypane sniegiem nie sa zadkoscia (wczoraj np. zawislem podwoziem na sniegu, a przede mna SX4 4x4 pojechal bez bolu).

Pomyslalem wiec, ze moze jednak RAV4, Outlander czy Subaru jakies, tylko z LPG do tego ciezko.

Ravka i Subaru z mysla o LPG to chyba pozostaje wylacznie import? ZNowu jak kupic nowego Outlandera 2.0 i gazowac to szkoda gwarancji, 2,4 tez chyba wylacznie import?

Ogolnie, jest problem jak z przyslowiowym osiolkiem.

Naczytalem sie juz tutaj na temat Subaru, awaryjnosci Opla, opowiesci o Outlanderze i dalej jestem w kropce, a moze isc do kury o Kodiaqu pogadac?

Wogole trzeba po salonach polatac, ale czasu jakos brak i jestem z tych ludzi co nie lubia zawracac glowy jak powaznie zainteresowani nie sa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.