Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pęknięta głowica

Featured Replies

Napisano

Witam mam asterkę c18nz no i niestety okazało się że głowica jest pęknieta. W związku z czym mam pytanko czy warto regenerować głowicę????????????

Napisano

> Witam mam asterkę c18nz no i niestety okazało się że głowica jest

> pęknieta. W związku z czym mam pytanko czy warto regenerować

> głowicę????????????

pewnie taniej wyjdzie kupic uzywke. poszukaj na allegro. widzialem w cenach od 150 do 400 pln

Napisano
  • Autor

> pewnie taniej wyjdzie kupic uzywke. poszukaj na allegro. widzialem w

> cenach od 150 do 400 pln

Kupując na allegro nie mam pewności co do mnie przyjdzie a z moich okolic nic takiego nie ma. Dlatego się pytam czy spawanie głowicy jest trwałe

Napisano

> Kupując na allegro nie mam pewności co do mnie przyjdzie a z moich

> okolic nic takiego nie ma. Dlatego się pytam czy spawanie

> głowicy jest trwałe

zalezy jak jest peknieta. Ja raczej szukal bym na szrocie albo w jakims sklepie z czesciami uzywanymi zeby sprawdzic w w razie czego oodac

Napisano

> Kupując na allegro nie mam pewności co do mnie przyjdzie a z moich

> okolic nic takiego nie ma. Dlatego się pytam czy spawanie

> głowicy jest trwałe

Zalezy gdzie ta glowica jest peknieta. Są tez specjalne kleje do głowic. Sprawdzony JB-WELD dwuskladnikowy, bardzo mocny. Stygnie kilkanascie godzin, i potem jest jak beton. Kleilismy kiedys glowice w ciagniku i jest ok. Spawanie raczej nie bedzie oplacalne. Masz do wyboru kupic nową albo kleic, chyba ze masz przyrządy i sobie sam pospawasz. Są tez specjalne spoiwa do spawania aluminium Alum-weld, tez polecam, ale trzeba miec palnik acetylenowy.

Napisano

Muszę Cię zmartwić ale miałem podobny problem tydzień temu. Silnik C18NZ głowica pękła na 3 garku - pęknięcie do komory wodnej. Przeszukałem wszystkie szroty, allegro, giełde w gliwicach oraz wszystkie sklepy z uzywanymi czesciami do opla (wiekszosc w gliwicach i okolicach) I NIE ZNALAZŁEM GŁOWICY W DOBRYM STANIE. Niektórzy mieli ale były porysowane (głębokie rysy na gładzi, uszczernienia), popękane lub nie do tego samochodu. Więkoszść oferuje głowicę twierdząc że to jest ta której szukam - a po obejżeniu okazuje się że to głowica do wielopunktowego wtrysku i ma inny roztaw otworów ssacych.

Proponuję zakupić głowicę zregenerowaną przez firmę się tym zajmującą. Jest duża szansa że będą mieli już gotową na wymiankę.

Spoiwa ALUWELD itp raczej nic nie pomogą, bo temperatura topienia jest za niska i się poprostu wytopią.

I jeszcze moje pytanie - czy pęknięcie może być spowodowane odłączonym EGRem ??? Bo tak się jakoś to zbiegło w czasie i zarówno jedno jak i drugie występuje na tym samym garze.

pozdr

silver111

Napisano

> Spoiwa ALUWELD itp raczej nic nie pomogą, bo temperatura topienia

> jest za niska i się poprostu wytopią.

Temp topnienia spoiwa jest ponad 400C, klej ponad 300C. Jak ktos ma wprawe i wie jak to robic, to sobie zrobi. A tak trzeba będzie zabulic. pozdro.

Napisano

Comraj dałem ci na Priva namiar na kolege z wrocka, który ma do sprzedania głowice od c18nz. Ściągniętą bo montował wielopunktowy wtrysk paliwa. Ja kupowałem od niego kilka części kiedyś i nie ma powodów do obaw. Jakby coś to poszukaj sobie go na forum KTK ksywa elo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.