Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Suzuki vitara odbudowa & tuning

Featured Replies

Napisano

Dawno już nikt nie opisywał swojej przygody z odbudową auta więc postanowiłem troche to przypomnieć.

Nasza vitara.

1996 rok
1.6 16v

Ludzie którzy maja kłopoty z sercem proszę aby nie oglądali zdjęć.  :mrgreen: 

Zaraz po zakupie

2nkjhwn.jpg

ivh447.jpg

Przejechane jakieś 200km i zapadła decyzja, bawimy się.

29yr51z.jpg

wvwr35.jpg

k1bpw.jpg

2rn95qd.jpg

29oopyg.jpg

Nadwozie znalazło nowego właściciela (to nie żart)

14t4vfa.jpg

A my zostaliśmy z
Na zdjęciu widać już nowe felgi i opony.

2q80u1f.jpg

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, meenia napisał:

I co ma z tego wyniknac ??

Pozdro

Wleciał już lift 4 cale, w drodze jest już lift budy 2 cale więc taki standard offroadowy.

Pora pomyśleć o przednim napędzie, zderzakach, zabudowie bagaznika dachowego, jakiś taran z przodu, czyli poprostu końca nie widać

Napisano
Teraz, marekmartysz napisał:

Wleciał już lift 4 cale, w drodze jest już lift budy 2 cale więc taki standard offroadowy.

Pora pomyśleć o przednim napędzie, zderzakach, zabudowie bagaznika dachowego, jakiś taran z przodu, czyli poprostu końca nie widać

Bardziej mi chodzilo o to czy to dalej ma byc vitara z karoseria czy zmota z rurek, przedni naped to chyba jak masz jeszcze przedni most w calosci to zapodaj sztywniaka z samuraja z przekladnia ze swojego mostu i czterosatelitowa glowka. Piotrek w Modliborzycach powinien miec, no chyba ze masz bardziej lajtowe podejscie do offroadu to moze stalowa obudowa, poloski z gv2,5 i modyfikacja wahaczy

Napisano
  • Autor

Piotrka znam już pare lat, vitara jest właśnie od niego, samuraj którego również mam na stanie też został odkupiony od niego.

Zadnych rurek, mam już dość, teraz będzie nadwozie seria vitara, normalne drzwi itp, jak już to zrobimy klatke budy na zewnatrz.

Napisano
2 minuty temu, marekmartysz napisał:

Piotrka znam już pare lat, vitara jest właśnie od niego, samuraj którego również mam na stanie też został odkupiony od niego.

Zadnych rurek, mam już dość, teraz będzie nadwozie seria vitara, normalne drzwi itp, jak już to zrobimy klatke budy na zewnatrz.

2 minuty temu, marekmartysz napisał:

A z napedem przednim co masz zamiar robic ?? mam wlasnie taka vitare od jakiegos czasu, miala pierwotnie wozic Zone na rajdy za nami ale okazalo sie ze to calkiem fajne auto jest ;] dostala narazie kola 30cali i dosc znaczny zastrzyk mocy. Dlatego wlasnie zaczynam sie zastanawiac nad jakas modyfikacja przedniego napedu, puki jeszcze dziala

Napisano
  • Autor

Sam nie wiem.

Albo sztywny most, zyskujemy jeszcze wiekszy przeswit itp

Albo własnie stalowa obudowa, mniej kombinacji ale zawsze pozostanie nie dosyt ze można było sztywny most zamontować

Trzeba będzie rzucic monetą.

Poki co to piaskuje rame i jestem na etapie czytania czym to pózniej zakonserwować.

Napisano
11 minut temu, marekmartysz napisał:

Sam nie wiem.

Albo sztywny most, zyskujemy jeszcze wiekszy przeswit itp

Albo własnie stalowa obudowa, mniej kombinacji ale zawsze pozostanie nie dosyt ze można było sztywny most zamontować

Trzeba będzie rzucic monetą.

Poki co to piaskuje rame i jestem na etapie czytania czym to pózniej zakonserwować.

Sztywniak raczej lekko ogranicza przeswit, ale mozliwosci motania nieograniczone, ja chyba zmotam stalowke z obudowy od samusraja i dyfra 4rosatelitowego, ale to temat na pozniej, teraz priorytet to wyjazd zmoty z garazu, gdzie kwitnie dwa lata juz ;]

Napisano
  • Autor
17 godzin temu, meenia napisał:

Sztywniak raczej lekko ogranicza przeswit, ale mozliwosci motania nieograniczone, ja chyba zmotam stalowke z obudowy od samusraja i dyfra 4rosatelitowego, ale to temat na pozniej, teraz priorytet to wyjazd zmoty z garazu, gdzie kwitnie dwa lata juz ;]

Fakt grucha na moście ogranicza prześwit, to załatwie oponą ale za to na sztywnym można wywalić auto do góry że bez drabinki nie wsiądziemy.

Póki co to naped przód to plany na przyszłość, teraz konserwacja i buda jest na tapecie

Napisano
36 minut temu, marekmartysz napisał:

Fakt grucha na moście ogranicza prześwit, to załatwie oponą ale za to na sztywnym można wywalić auto do góry że bez drabinki nie wsiądziemy.

Póki co to naped przód to plany na przyszłość, teraz konserwacja i buda jest na tapecie

Zebys i dwa metry podniosl to grucha i tak zawsze na tej samej wysokosci, moj zmotek na 35ce ma 180cm wysokosci ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.